Στην καταγγελία ότι, ενώ μέσω έξαρσης της πανδημίας, το νοσοκομείο της Σύρου απογυμνώνεται από το σημαντικότερο «όπλο» για την ανίχνευση του κοροναϊού προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

«Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας σταματάει η διενέργεια μοριακού ελέγχου για τον κοροναϊό στο νοσοκομείο της Σύρου, το οποίο είναι το μεγαλύτερο των Κυκλάδων, και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου», αναφέρει στην ανακοίνωσή της ηη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Ο Μοριακός Αναλυτής απομακρύνεται από το Νοσοκομείο της Σύρου και θα εγκατασταθεί σε άλλο μέρος. Έτσι δεν ελέγχεται η πανδημία στα νησιά. Οργανώθηκε το εργαστήριο, προσλήφθηκε και εκπαιδεύτηκε προσωπικό και τώρα που ξεκίνησε να δουλεύει τον παίρνουν τον αναλυτή από την Σύρο. Τα τεστ που λαμβάνονται στο Νοσοκομείο και την περιοχή θα στέλνονται στην Αθήνα και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε δύο ημέρες.

Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει την ανάγκη διενέργειας μαζικών προληπτικών τεστ στην κοινότητα ειδικά στις τουριστικές περιοχές για τον έλεγχο του ιού. Αποδυναμώνουν από εξοπλισμό τα νησιά σε τουριστική περίοδο. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Σύρου ζητούν ενημέρωση για τα κρούσματα στην Σύρο καθότι η Διοίκηση δεν τους ενημερώνει. Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν να παραμείνει ο μοριακός αναλυτής στο νησί».