Η  E-Class στην ανανεωμένη έκδοση της φέρει πιο πλούσιο τεχνολογικό επίπεδο, με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, ενώ, η υβριδική εκδοχή με το ήπιο σύστημα, δίνει παρόν σε όλες τις εκδόσεις με τις οποίες θα προσφέρεται το νέο μοντέλο. Ειδικότερα, η 10η γενιά της E-Class, ανανεώθηκε σε εμφάνιση, δείχνει πιο πολυτελής στην καμπίνα της με τα συστήματα ενημέρωσης να «περικλείουν» όλες τις εφαρμογές.

Συγκεκριμένα, φέρει το νέο ΜΒUX σύστημα πολυμέσων,  που στον στάνταρ εξοπλισμό  συνοδεύεται από δύο οθόνες 10,25 ιντσών ή δύο 12,3 ιντσών προαιρετικά. Στην καμπίνα των επιβατών έχουν επιλεγεί νέα χρώματα και επενδύσεις, με στόχο ένα πιο φωτεινό και ταυτόχρονα πολυτελές εσωτερικό. Οι γερμανοί εξόπλισαν το νέο μοντέλο με πιο λειτουργικό τιμόνι, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να χειρίζεται αρκετές λειτουργίες.

Στο νέο μοντέλο και συγκεκριμένα κάτω από το καπό κάνουν την παρουσία τους οι 2λιτροι τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όπου και οι δύο έχουν ως κοινό παρονομαστή το δεύτερης γενιάς 48βολτο ήπιο υβριδικό σύστημα. Οι ήπιες υβριδικές εκδόσεις ξεκινούν από τους 197 ίππους – (+13,6 με το σύστημα EQ Boost) και φθάνει έως και 435 ίππους (+22 με το σύστημα EQ Boost) της ισχυρής  AMG E 53. Στις εκδόσεις πετρελαίου, το εύρος ισχύος κυμαίνεται από τους 194 έως και τους 330 ίππους, στις εκδόσεις Ε 220 d και E 300 d 4Matic. Επίσης, υπάρχουν και τα PlugIn υβριδικά σύνολα βενζίνης και diesel, και πιο συγκεκριμένα η βενζινοκίνητη E 300 e 4Matic  και την E 300 de. Αρκετά μακριά είναι και η λίστα με τα συστήματα υποβοήθησης.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι πλούσιος και περιλαμβάνει συστήματα όπως Active Brake Assist (μια λειτουργία παρακολούθησης της απόστασης και προειδοποίησης σύγκρουσης, υποστήριξη στο φρενάρισμα κατάλληλη για την κατάσταση και λειτουργία αυτόνομου φρεναρίσματος.), Active Steering Assist ( ενεργή υποβοήθηση στο τιμόνι), Active Blind Spot Assist ( που ειδοποιεί για τα τυφλά σημεία τον οδηγό) and Active Parking Assist ( σύστημα για την υποβοήθηση στο παρκάρισμα) με το σύστημα Parktronic και camera 360 μοιρών. Σε εκδόσεις, το νέο μοντέλο θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών, σε αμάξωμα σεντάν, κουπέ, καμπριολέ, στέσιον και  AllTerrain (crossover),