Τις φρικιαστικές ιστορίες του εφιάλτη που ζήσανε πίσω από τις κλειστές πόρτες εν μέσω lockdown φιλοξένησε ντοκιμαντέρ της σειράς Panorama του BBC.

Μεταξύ των ατόμων που μίλησαν βρέθηκε και η «Τζες» (όχι το πραγματικό της όνομα), η οποία αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια της καραντίνας βιάστηκε από τον άντρα της 100 φορές.

«Ήμουν σπίτι μαζί του, ακούγαμε και οι δύο μαζί τον Μπόρις Τζόνσον. Γύρισε και με κοίταξε, με τα χέρια διπλωμένα πίσω από την πλάτη και προτεταμένο το στήθος, προκειμένου να με φοβίσει, και μου είπε: «ας ξεκινήσει το παιχνίδι… Αν νομίζεις ότι περνούσες άσχημα πριν με τον βιασμό, σκέψου τώρα τι σε περιμένει». Έτσι ξεκίνησαν οι βιασμοί με μεγάλη συχνότητα. Έκλεινε τις κουρτίνες, δυνάμωνε την τηλεόραση, κλείδωνε την εξώπορτα, ανέβαζε τον ήχο της μουσικής, έτσι ώστε να μην με ακούσει κανείς όταν φώναζα για βοήθεια».

Η Τζες έζησε έναν πραγματικό εφιάλτη για τις επόμενες εβδομάδες, με τον άνδρα της να τη βιάζει πάνω από 100 φορές, προτού τελικά καταφέρει να αποδράσει. Συγκεκριμένα, μία μέρα που αποκοιμήθηκε ο άνδρας της κατάφερε να συνδεθεί online και ανακάλυψε ότι μπορούσε να ειδοποιήσει την αστυνομία στέλνοντας μήνυμα, πράγμα που έκανε, καταφέρνοντας τελικά να ξεφύγει με τη βοήθειά τους.

H παρουσιάστρια του προγράμματος αποκάλυψε ότι μπορεί να αντιληφθεί τον τρόμο του να ζεις στο ίδιο σπίτι με τον δυνάστη σου, εξαιτίας των δικών της τραυματικών εμπειριών. Όπως εξήγησε η 51χρονη, ο πατέρας της ήταν βίαιος και πολλές φορές τη χτυπούσε.

«Κάθε φορά που άκουγα το κλειδί να γυρίζει στην πόρτα ένιωθα το σώμα μου να σφίγγεται. Δεν γνώριζα αν θα προκαλούσε καυγά και θα με χτυπούσε με τη ζώνη του», περιέγραψε η παρουσιάστρια. Όπως σημείωσε όμως, ενώ η ίδια είχε μερικές φορές τη δυνατότητα να αποφύγει τον πατέρα της πηγαίνοντας στο σπίτι μιας φίλης της στη γειτονιά, χιλιάδες άτομα που εγκλωβίστηκαν στο σπίτι με τους βασανιστές τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, δεν την είχαν.