Περίπου 10.000 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι τα επόμενα τρία χρόνια επειδή δεν φάνηκε ή δεν έγινε λόγω δυσλειτουργίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των τραπεζών και του ΑΣΕΠ η πληρωμή παραβόλου μόλις 3 ευρώ. Το θέμα έχει ήδη φθάσει στη βουλή με ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης ωστόσο δεν έχει ακόμη δοθεί λύση.

Το λάθος των εκπαιδευτικών, όπως λέει η νηπιαγωγός Αθηνά Φράττη, είναι ότι προτίμησαν να κάνουν ηλεκτρονικά τη διαδικασία για την πληρωμή του παράβολου, αντί να περιμένουν στην ουρά της τράπεζας για την καταβολή του!

Η Αφροδίτη Παπαδούλη, καθηγήτρια εικαστικών με μεταπτυχιακά και πρόσθετα ακαδημαϊκά προσόντα, κινδυνεύει να τιμωρηθεί με τον ίδιο τρόπο για το λάθος ενός δαιδαλώδους ηλεκτρονικού συστήματος. Η πληρωμή του παράβολου των 3 ευρώ, όπως αποδεικνύεται, δεν είχε συνδεθεί όπως θα έπρεπε με την αίτηση για την προκήρυξη των διορισμών. Το ίδιο είχε συμβεί πριν από μερικούς μήνες και σε διορισμούς στην ειδική αγωγή.

Οι δυο εκπαιδευτικοί κι οι χιλιάδες συνάδελφοί τους είναι σε απόγνωση. Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών τους και δικηγόροι προσπαθούν να αποκαταστήσουν την αδικία σε βάρος τους, επιδιώκοντας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Για 3 ευρώ διαλύεται η ζωή χιλιάδων ανθρώπων που έχουν στηρίξει επί χρόνια την εκπαίδευση, αναφέρουν εκπρόσωποι των δασκάλων και των καθηγητών και ζητούν άμεση λύση.