Βομβαρδισμένη πόλη είναι Βηρυτός. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του MEGA και ο Στρατής Αγγελής είναι αποκαρδιωτικές και φανερώνουν ένα απόκοσμο τοπίο. Η πόλη είναι γεμάτη συντρίμμια και χαλάσματα, με τους ανθρώπους να ψάχνουν να βρουν ό,τι έχει απομείνει από την περιουσία τους.

Τα μπλόκα του στρατού κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα σημεία όπου χτύπησε η έκρηξη και χρειάζεται ειδική άδεια προκειμένου να περάσει κάποιος στις περιοχές που ελέγχονται από τον στρατό.

Εκατοντάδες νεκροί

Τα ασθενοφόρα δεν έχουν σταματήσει στιγμή να περισυλλέγουν πτώματα, ενώ οι επιχειρήσεις ανεύρεσης αγνοουμένων συνεχίζονται μέρα νύχτα, με τους διασώστες να δίνουν άνιση μάχη με τον χρόνο. Στη δύσκολη αυτή διαδικασία συμμετέχει και η ελληνική ομάδα της ΕΜΑΚ που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στη Βηρυτό.

Η αγωνία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων, οι οποίοι ψάχνουν μέσα στα χαλάσματα να βρουν ό,τι απέμεινε από τους δικούς τους.

Το λιμάνι της Βηρυτού έχει καταστραφεί στο μεγαλύτερο μέρος του, με πολλούς να κάνουν λόγο για ενδεχόμενη έλλειψη βασικών αγαθών τις επόμενες μέρες, καθώς ο ανεφοδιασμός της χώρας σε τρόφιμα γινόταν από το συγκεκριμένο λιμάνι.

Από τις αποθήκες του λιμανιού έχουν μείνει μόνο οι σκελετοί, καθώς οι λαμαρίνες εκτοξεύθηκαν από τη δύναμη της έκρηξης. Ερείπια και αποκαΐδια συναντά κανείς στο διάβα του.

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι της Βηρυτού προσπαθούν να «μαζέψουν» τα κομμάτια τους και να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί. Πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν στο σημείο της έκρηξης στο λιμάνι, προκειμένου φωτογραφήσουν αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Όλοι ζητούν απαντήσεις.

Ο κόσμος δεν πιστεύει στα μάτια του. Στη θέση των κτιρίων και των οικοδομικών τετραγώνων, υπάρχουν πλέον συντρίμμια, ερείπια, πόνος και θάνατος. Η Βηρυτός είναι μια πόλη συντετριμμένη.

Μια πόλη πληγωμένη, μια χώρα λαβωμένη.

Δείτε το συγκλονιστικό οδοιπορικό του MEGA