Σειρά νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όσον αφορά στην Κακαβιά, από την Τετάρτη θα απαγορεύεται η διέλευση από τον συνοριακό σταθμό από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί. Στην Κακαβιά, θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, από τις 16 Αυγούστου οι ταξιδιώτες από την Αλβανία που εισέρχονται από την Κακαβιά θα πρέπει να τελούν 7ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση.

Επιπλέον, παρατείνεται το  όριο των 100 ατόμων για κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες) έως τις 31 Αυγούστου.

Δρομολογούνται ακόμη εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων σε συνεργασία με τον υπουργείο Ανάπτυξης και τον ΕΦΕΤ.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του πλοίου, ενώ απαγορεύονται οι εκδηλώσεις σε πλοία.

Τέλος, ο υφυπουργός ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα μπορεί να ανακοινώνει τον περιορισμό του ωραρίου κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα, ανάλογα τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον αριθμό των κρουσμάτων στην εκάστοτε περιοχή.

«Μόνο όταν χρειάζονται τέτοιες ενημερώσεις»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε τα λόγια που είχε πει στην τελευταία τηλεοπτική ενημέρωση που είχε γίνει στις 26 Μαΐου.

Τόνισε ωστόσο ότι δεν θα επανέλθει η καθημερινή ενημέρωση, αλλά θα γίνονται όταν χρειάζεται τέτοιες ενημερώσεις.

«Υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους», εξήγησε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ότι δεν είμαστε στον Μάρτιο παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, καθώς η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας.