Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στη Βουλή όταν στην Ολομέλεια του σώματος είναι πάνω από 100 βουλευτές.

Αυτό αναφέρεται σε απόφαση του Προέδρου της Βουλής μετά από σύσταση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο προεδρεύων Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης στην Ολομέλεια και με την έναρξη του νομοθετικού έργου όλοι οι βουλευτές, αλλά και οι υπουργοί φορούν μάσκα. Το ίδιο και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τον ΟΔΙΠΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και η αυριανή ειδική συνεδρίαση στην οποία θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων θα είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως η Βουλή όχι μόνο θα πρέπει να ακολουθεί πρώτη τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και να εκπέμπει το ανάλογο μήνυμα στην κοινωνία.

Υπενθυμίζεται  ότι από την αρχή της πανδημίας και προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας έχει τοποθετηθεί ειδικό πλέξιγκλας στο βήμα της Βουλής προκειμένου να είναι προστατευμένοι οι γραμματείς που κάθονται ακριβώς από κάτω. Επίσης παντού υπάρχουν αντισηπτικά.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Τετάρτη, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική  στα εξής μέρη:

-καταστήματα λιανικής

-γραφεία και υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό (ΔΕΚΟ, τράπεζες)

-ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα

-δημοτικά καταστήματα

-καταστήματα τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία κλπ),

-κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής