Τα εναλλακτικά σενάρια για την λειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβρη, δημοσιοποίησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής.

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία με δυο εναλλακτικές, όπως είπε η κ. υπουργός σε εκπομπή της ΕΡΤ1.

Τα σχολεία θα ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιήσουν τον χρόνο για επαναλήψεις επεσήμανε.

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές για τη λειτουργία των σχολείων. Η πρώτη είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητών και με όλα τα μέτρα προστασίας.

Το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο και για τις δύο εναλλακτικές. Όμως, όπως πρόσθεσε η κ. Κεραμέως, είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχώς αλλάζουν.

Οι ειδικοί με τους οποίους είναι σε επαφή θα αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν πλησιάζει η ώρα για το πρώτο κουδούνι.

Πριν από λίγες μέρες σε εμφάνισή της σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως είχε επισημάνει ότι το υπουργείο είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, ενώ είχε τονίσει επίσης πως υπάρχει μέριμνα για την οργάνωση και ετοιμότητα επί ζητημάτων όπως η επάρκεια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και η ψηφιακή τάξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από