Στις πιθανές νομικές επιπτώσεις μετά τις αποκαλύψεις για όσα συνέβησαν στο Μάτι αναφέρθηκε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή «mini Καύσωνας».

Ο κ. Κούγιας, τόνισε αρχικά πως ο νομικός χαρακτηρισμός των αδικημάτων που διεπράχθησαν στην πυρκαγιά στο Μάτι, δεν οδηγεί στην επιβολή ποινών, εκτός αυτών που προβλέπονται στον ποινικό κώδικα.

«Κανείς δεν κινδυνεύει να φυλακιστεί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για να συμπληρώσει, ότι «όποιος έχει λευκό ποινικό μητρώο αναστέλλεται η εκτέλεση της ποινής του, αν είναι μέχρι πέντε χρόνια».

Τόνισε μάλιστα ότι στις ποινές μεταξύ 3-5 ετών υπάρχει υποχρεωτική φυλάκη, εκεί υπάρχει πιθανότητα φυλακίσεως, σε περίπτωση πλημμελήματος.

Ωστόσο, «μετά τις αποκαλύψεις, με μια περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης… Επειδή είναι πλημμέλημα αν δεν γίνει εντός 5ετιας η έρευνα, οι πράξεις παραγράφονται κάτι που δεν συμβαίνει με τα κακουργήματα.

Με την συγκεκριμένη εξέλιξη όμως, μπορεί να διερευνηθεί η διάπραξη αδικημάτων κακουργηματικού επιπέδου».

Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως αν οι αρμόδιοι έχουν εκθέσει σε κίνδυνο ζωές, αν κάποιοι δεν έκαναν το καθήκον τους, αυτή η αποκάλυψη μπορεί να οδηγήσει την δικογραφία σε άλλη εξέλιξη.

Για να τονίσει κλείνοντας, «πως αν είναι αλήθεια όσα ειπώθηκαν για την κυρία Γεροβασίλη, κατά την άποψή μου, κινδυνεύει».