Επιβεβαίωση όσων μιλούν για εξαιρετικά δύσκολη Σύνοδο Κορυφής και χάσμα μεταξύ των αντικρουόμενων πλευρών σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί η είδηση του διαλείμματος προκειμένου να υπάρξουν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Για όσους παρακολουθούν τις Συνόδους Κορυφής αποτελεί πάγια τακτική κάθε φορά που τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ ή φτάνουν ακόμη και σε αδιέξοδο να διακόπτεται η συνεδρίαση προκειμένου να υπάρξουν προσπάθειες συμβιβασμού με διμερείς και τριμερείς διαβουλεύσεις μεταξύ των διαφωνούντων ή των υποστηρικτών της μίας ή της άλλης πρότασης ώστε να οργανωθεί νέα γραμμή επίθεσης και στρατηγικής.

Μετά από επτά ώρες διαπραγματεύσεων η Σύνοδος Κορυφής διεκόπη για «διάλειμμα» ανήρτησε σε tweet του ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Μπάρεντ Λιντς ανέφερε ότι «μετά από δύο γύρους συζητήσεων στη Σύνοδο Κορυφής για διαφορετικά θέματα που αφορούν στο ΠΔΠ και το Ταμείο Ανάκαμψης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζήτησε να γίνει διάλειμμα μέχρι τις 8 μμ. Στο μεσοδιάστημα θα οργανώσει διαβουλεύσεις σε μικρότερες συνθέσεις».