Συγγνώμη για την ταλαιπωρία και τις ουρές που έχουν υποστεί οι πολίτες όλα αυτά τα χρόνια ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου του που, μεταξύ άλλων, απλοποιεί τη διαδικασία για τους γονείς των παιδιών που κάνουν λογοθεραπεία και εργοθεραπεία.

«Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια από την αδυναμία του κράτους να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση πλευρών της Δημόσιας Διοίκησης».

Με αυτή τη φράση ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε την απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να απλοποιήσει διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες και συγκεκριμένα σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθούν γονείς των παιδιών που κάνουν λογοθεραπεία και εργοθεραπεία.

Πρέπει να πούμε τη «συγγνώμη της εκκρεμότητας»

Ο κ. Πιερρακάκης αναφερόμενος στις διαδικασίες ψηφιοποίησης τόνισε ότι πάνω από 800.000 επισκέψεις σε γκισέ έχουν αποφευχθεί με την ψηφιοποίηση υπεύθυνων δηλώσεων, εξουσιοδοτήσεων κ.λπ.

«Οι αριθμοί είναι μεγάλοι και δείχνουν πόσο πολύ ο κόσμος διψά για να μην ταλαιπωρείται» ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι καμία κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να γυρίσει στους γονείς των παιδιών που κάνουν λογοθεραπεία και εργοθεραπεία και να τους πει «πείτε μας μπράβο που αλλάξαμε μια διαδικασία που σας ταλαιπωρούσε χρόνια».

«Πρέπει να πούμε συγγνώμη για όλες αυτές τις ώρες, τις ουρές, όλα αυτά τα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις, για όλη την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όλοι οι γονείς και όχι μόνο. Πρέπει να πούμε μια μεγάλη συγγνώμη, τη συγγνώμη της εκκρεμότητας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Θα προχωρήσουμε αυτού του τύπου τις ψηφιακές τεχνολογίες για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Και αυτές τις αλλαγές μπορούμε να τις αγκαλιάσουμε όλοι μαζί γιατί δεν έχουν κομματικό χρώμα» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα

Πρέπει να πούμε τη «συγγνώμη της εκκρεμότητας»

Πρέπει να πούμε τη «συγγνώμη της εκκρεμότητας» για όλη αυτήν τη ταλαιπωρία και τις ουρές που έχουν υποστεί οι Έλληνες πολίτες όλα αυτά τα χρόνια.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Pierrakakis στις Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020