Μια μέρα μετά την απόφαση Βούτσιτς για άρση του lockdown στο Βελιγράδι τα πνεύματα αντί να ηρεμήσουν οξύνθηκαν.

Η μάχη των διαδηλωτών με τους αστυνομικούς συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα μπροστά στο σερβικό κοινοβούλιο.

Οι διαδηλωτές φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου Βούτσιτς, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει ως «καλά οργανωμένη πολιτική διαδήλωση» την συγκέντρωση της Τρίτης.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας τόνισε: «Είδαμε ότι υπήρχε συμμετοχή διαφόρων, όχι μόνο εγκληματικών αλλά και ξένων παραγόντων, ξένων υπηρεσιών».

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα διαδηλωτών αφαίρεσε τα μεταλλικά κιγκλιδώματα που περιβάλουν το κτήριο της βουλής και κατευθύνθηκαν προς την είσοδο πετώντας πέτρες και κροτίδες εναντίον των αστυνομικών.

Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πέρασε στην αντεπίθεση διαλύοντας την συγκέντρωση.

Ο Α. Βούτσις, υποστήριξε ότι οι διαδηλωτές είναι υποκινούμενοι από «ακροδεξιά στοιχεία και φασίστες» και χρησιμοποιούν τα μέτρα του κοροναϊου ως πρόσχημα για να ρίξουν την κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος Σερβίας ανέφερε: «Ζητώ από τον κόσμο να μη βγαίνει έξω για να αποφύγουμε τις περαιτέρω τρομακτικές μολύνσεις. Σήμερα είναι η δεύτερη χειρότερη μέρα με 357 νέα κρούσματα».

Βούτσιτς: Αν δεν θέλουν lockdown θα λάβω άλλα μέτρα 

Η κυβέρνηση Βούτσιτς θα ανακοινώσει τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, καθώς η Τετάρτη ήταν η δεύτερη χειρότερη ημέρα εξάπλωσης του ιού στην χώρα.

Καταγράφηκαν περίπου 357 νέα κρούσματα και 11 νεκροί.

Συνολικά, στη Σερβία, τα κρούσματα ανέρχονται σε 17.376 και οι νεκροί έφτασαν τους 341.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, στα νοσοκομεία δεν υπάρχει πλέον καμία άδεια κλίνη.

Τις επόμενες ώρες, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει περιορισμό λειτουργίας για τα μπαρ και καφέ και κυρώσεις για όσους δεν φορούν μάσκα.

Γάμοι, εκδηλώσεις αποφοίτησης και ποδόσφαιρο «μόλυναν» τα Βαλκάνια

Στη Βουλγαρία, η κατάσταση φαίνεται πως επιδεινώνεται

Το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 240 κρούσματα, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα

Στην Αλβανία, από τα τέλη Μαΐου τα κρούσματα της Covid-19 αρχίζουν να αυξάνονται καθημερινά, με 82 μέσα σε ένα 24ωρο στην τελευταία καταμέτρηση.

Στη Βόρεια Μακεδονία, έξαρση της πανδημικής νόσου παρουσιάζεται από τις αρχές Ιουνίου, με 193 κρούσματα και 9 θανάτους την Τετάρτη.

Σε αυτές τις βαλκανικές χώρες, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν μετά από οικογενειακές συγκεντρώσεις, γιορτές, γάμους και κηδείες, εκδηλώσεις όπου ο κόσμος δεν φορούσε μάσκες και δεν τηρούσε τις αποστάσεις.