Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ οδεύει προς την ολοκλήρωσή της και ήδη γίνονται οι πρώτες συζητήσεις για την ημερομηνία έναρξης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Telegraph», οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ επιθυμούν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος στις 12 Σεπτεμβρίου ώστε η Εθνική Αγγλίας να έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για το UEFA Nations League.

Η γνώμη αυτή δεν βρίσκει σύμφωνη την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η οποία προτιμά τις 29 Αυγούστου ως την ημερομηνία έναρξης αν και δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες γι’ αυτό.

Για την ολοκλήρωση της Πρέμιερ Λιγκ χρειάζονται 34 εβδομάδες και τέσσερις εμβόλιμες αγωνιστικές. Αυτό σημαίνει πως όλα θα γίνουν πολύ οριακά σε αυτή την περίπτωση, καθώς το προσεχές Euro είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου του 2021.

Άλλο ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται σοβαρά είναι να μη συμμετέχουν στο Λιγκ Καπ της επόμενης σεζόν οι αγγλικές ομάδες που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που θα ζημιώσει οικονομικά την Αγγλική Ομοσπονδία σε περίπτωση εφαρμογής του.

Την Πέμπτη (9/7) η Πρέμιερ Λιγκ θα συνεδριάσει για να αποφασιστεί η ημερομηνία έναρξης της επόμενης περιόδου, ενώ θα υπάρξει ψηφοφορία και για το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου. Πιθανότερη ημερομηνία είναι η 5η Οκτωβρίου όπως έχει ορίσει η UEFA.