Ένας νεαρός προγραμματιστής που εργαζόταν σε προάστιο του Νέου Δελχί της Ινδίας, επέστρεψε στην πόλη καταγωγής του στο Μπιχάρ τον περασμένο μήνα για τον γάμο του. Εκεί, ενδέχεται να μετέδωσε τον νέο κοροναϊό ακόμη και σε 100 άτομα. Ο ίδιος ο γαμπρός έχασε τη ζωή του από επιπλοκές της ασθένειας μόλις δύο μέρες μετά την τελετή, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 350 φίλοι και συγγενείς.

Ο γαμπρός, ο οποίος ήταν μόλις 30 ετών, πήγε στην Παλιγκάντζ, την πόλη καταγωγής του, τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου. Σύντομα, εμφάνισε συμπτώματα που παρέπεμπαν στο νέο κοροναϊό – πυρετό και διάρροια. Μέχρι τον γάμο του, στις 15 Ιουνίου, δεν είχε υποβληθεί σε τεστ για τον ιό, ενώ η οικογένειά του φέρεται να αγνόησε την επιθυμία του να αναβάλει την τελετή.

Δεν τον άφησαν να αναβάλει τον γάμο

«Αν και δεν αισθανόταν καλά ήδη στις 14 Ιουνίου και ήθελε να αναβάλει την ημερομηνία του γάμου, και οι δύο οικογένειες ήταν αντίθετες σε αυτό, κάνοντας λόγο για τις τεράστιες οικονομικές απώλειες που θα είχαν αν ακύρωναν τους εορτασμούς», δήλωσε συγγενικό πρόσωπο στην Indian Express.

Μάλιστα, του προσφέρθηκαν αντιπυρετικά και ο γάμος πραγματοποιήθηκε κανονικά στις 15 Ιουνίου. Περισσότεροι από 350 προσκεκλημένοι από τα χωριά του γαμπρού και της νύφης γιόρτασαν το γεγονός.

Το αποτέφρωσαν για να μην υποστούν διώξεις

Δύο μέρες αργότερα, η οικογένεια προσπάθησε να μεταφέρει τον άνδρα στο νοσοκομείο, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν διαρκώς, όμως έχασε τη ζωή του στη διαδρομή. Η οικογένεια έσπευσε να τον αποτεφρώσει, χωρίς να ενημερώσει τις αρχές, με αποτέλεσμα να μην εξεταστεί ποτέ για κοροναϊό. Όμως ένας από τους προσκεκλημένους αποφάσισε τελικά να ενημερώσει τις τοπικές αρχές.

Αν και η Ινδία προχώρησε σε άρση του lockdown στις αρχές Ιουνίου, χαλαρώνοντας τα μέτρα για τις επιχειρήσεις και τους περιορισμούς στη μετακίνηση των πολιτών, οι μεγάλες συναθροίσεις εξακολουθούν να απαγορεύονται. Οι γάμοι δεν επιτρέπεται να έχουν πάνω από 50 καλεσμένους. Η τοπική κυβέρνηση ερευνά πώς ένας τόσο μεγάλος γάμος επιτράπηκε να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ο θάνατος του γαμπρού οδήγησε σε φρενήρεις προσπάθειες των αρχών να εξετάσουν για τη νέα ασθένεια όλους τους συγγενείς του, ορισμένοι εκ των οποίων ήδη παρουσίαζαν συμπτώματα. Σύμφωνα με τις αρχές, 15 εξ αυτών βγήκαν θετικοί, όχι όμως και η νύφη.

Στη συνέχεια, οι αρμόδιοι άρχισαν να ιχνηλατούν τις επαφές του για να ανακαλύψουν οποιονδήποτε ήρθε σε επαφή με τους θετικούς στον κοροναϊό συγγενείς – μια διαδικασία που συνεχιζόταν μέχρι και την Τετάρτη.

Στις 24 Ιουνίου περισσότεροι από 360 κάτοικοι του χωριού υποβλήθηκαν σε τεστ, εκ των οποίων σχεδόν οι 100 βγήκαν θετικοί. Οι περισσότεροι δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα, όλοι όμως βρίσκονται πλέον σε καραντίνα.

Πηγή: www.cbsnews.com