Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες στην περιοχή της Κνωσού, στο Ηράκλειο, σε χώρο όπου βρίσκονται κατοικίες. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Κάρυστο με τους δυνατούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η φωτιά, η οποία ξέσπασε – υπό άγνωστες αιτίες – στην περιοχή της Βλυχιάς, βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, που επιχειρούν στο σημείο, να είναι ισχυρές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο έχουν σπεύσει, 7 οχήματα με 15 υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μία ακόμη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Αυγενική σε αγροτική έκταση όμως αυτή φαίνεται να είναι υπό έλεγχο ενώ η τρίτη φωτιά που σήκωσε στο πόδι την Πυροσβεστική στο Ηράκλειο, έχει ξεσπάσει στις Μαλάδες πολύ κοντά σε γνωστό κτήμα όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις.

Φωτιά και στην Κάρυστο

Οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι είναι αυτοί που προβληματίζουν τους πυροσβέστες, που επιχειρούν στη Κάρυστο, την ώρα που οι φλόγες κινούνται με μεγάλες ταχύτητες σε χαμηλή βλάστηση.

Στην περιοχή ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις και αυτή την ώρα επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, έχουν μεταφερθεί 2 ομάδες πεζοπόρων, ενώ παίρνουν μέρος στη κατάσβεση της φωτιάς δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ «είναι μια δύσκολη στιγμή, καθώς η χαμηλή βλάστηση φτάνει ακόμη και μέσα στις αυλές των χωριών. Ήδη στην περιοχή μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από τους δήμους και την περιφέρεια για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση. Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά όχι μόνο είναι ανεξέλεγκτη, αλλά και επικίνδυνη για την πορεία που θα πάρει. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες», τόνισε ο κ. Καρακάντζας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «προληπτικά να υπάρξει και εκκένωση κάποιων οικισμών αν δεν ανακοπεί η πορεία της φωτιάς».