Συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΚΚΕ με αίτημα την απόσυρση του του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, που κατέθεσε η κυβέρνηση χτες στη βουλή.

Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής (ΚΟΑ) του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στο νέο «αντιδραστικό νομοσχέδιο» της κυβέρνησης την Πέμπτη 2 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Η ΚΟΑ καλεί «όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, να αντιδράσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει νέους απαράδεκτους περιορισμούς στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση του ΚΚΕ».

Οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο διαμηνύει το ΚΚΕ.

Χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα

Χτες ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα» και μίλησε για νομοσχέδιο «κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής».

Μιλώντας χτες σε κομματική εκδήλωση ο γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω τη σημερινή μου ομιλία, που ούτως ή άλλως άπτεται θεμάτων συλλογικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, καταδικάζοντας το απαράδεκτο νομοθετικό τερατούργημα που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και που επιδιώκει τη συκοφάντηση και ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.

Είναι ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά θέτει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Είναι ένα νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής.

Είναι όμως βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα θα εφαρμοστεί και, πολύ περισσότερο, θα νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση. Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε και στο παρελθόν με παρόμοιους νόμους που θέλανε να βάλουν στο γύψο τη λαϊκή διεκδίκηση».