Με μια σειρά από προκλητικά πρωτοσέλιδα υποδέχτηκε ο τουρκικός τύπος την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι.

Η εφημερίδα Sabah αναφέρει ότι η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας «προκάλεσε πηγαίνοντας με ελικόπτερο στο Αγαθονήσι» καθώς και ότι βρέθηκε «σε τουρκικό έδαφος».

Η Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε την πρώτη της διασυνοριακή (sic) επίσκεψη στο της επαρχίας Αϊδινίου, που είναι τουρκική γη, φτάνοντας με ελικόπτερο», αναφέρει η Sabah κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδεις δηλώσεις» της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η φιλοκυβερνητική Aksam η οποία κάνει λόγο για πρόκληση στη νήσο Εσέκ (σ.σ. το Αγαθονήσι για τους Τούρκους) που επίσης αναφέρεται ότι αποτελεί τουρκικό έδαφος.

«Το νησί βρίσκεται υπό την κατοχή της Ελλάδας εδώ και χρόνια και εξυπηρετεί εκατοντάδες ένοπλους Έλληνες στρατιώτες σε χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές βάσεις που βρίσκονται στο νησί», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της Aksam.

Η κεμαλική εφημερίδα Sozcu είχε πρωτοσέλιδο με τον τίτλο «Οι Έλληνες έκατσαν για τα καλά στο νησί που έχουν καταλάβει» επισημαίνοντας ότι το Αγαθονήσι ανήκει στο Αϊδίνιο της Τουρκίας.