Από καιρό είχε στα χέρια του τα στοιχεία της υπόθεση που αποκάλυψε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και έχουν προκαλέσει «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό ο γνωστός ποινικολόγος και νομικός σύμβουλος της εφημερίδας Αλέξης Κούγιας.

Αυτό επεσήμανε μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο τονίζοντας ότι «τα πρώτα στοιχεία αφορούσαν μια υπόθεση πολύ σοβαρή που διερευνάτο από την ΕΥΠ, όπου ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, σε συνεργασία με απόστρατους ανώτατους αξιωματικούς, και με εγκέφαλους έναν κακοποιό, που θεωρείτο ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, και νούμερο δύο της εγκληματικής οργάνωσης τον Σπύρο Παπαχρήστου, ήλεγχαν, αποκομίζοντας τεράστια ποσά, όλους τους οίκους ανοχής, έκαναν προστασία στα μαγαζιά και εμπόριο ναρκωτικών».

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση, απομακρύνθηκαν, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από τις θέσεις τους.

«Αρκετοί από αυτούς είχαν τοποθετηθεί σε θέσεις κλειδιά της ΕΛ.ΑΣ».

Ο κ. Κούγιας σημείωσε ότι το υλικό που είχε στα χέρια της η εφημερίδα, ήρθε, αφού είχε ήδη κατατεθεί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και μπήκε στο αρχείο.

«Από τότε ‘λίμνασε’. Δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί του».

Η εμπλοκή Τζούλη

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως στις υποκλαπείσες συνομιλίες, παρακολουθώντας τα κορυφαία στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν συνομιλίες «με τον νούμερο δύο της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, τον Πάνο Καμένο, με τη σύζυγό του, και τα ‘Παραπολιτικά’ είχαν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί υπήρξε μια πρωτοφανής υπόθεση στα ελληνικά δημοσιογραφικά χρονικά, σύλληψης με την αυτόφωρη διαδικασία του εκδότη των ‘Παραπολιτικών’, Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, για μια μήνυση που έκανε η σύζυγος του Πάνου Καμένου».

Ο ίδιος, σημείωσε πως είναι πρωτοφανές η Ελένη Τζούλη «να δίνει εντολές στον επικεφαλής ασφαλείας Αττικής, τον κ. Παπαζαφείρη, ο Παπαζαφείρης να μιλάει με το νούμερο δύο των εκβιαστών αξιωματικό και ουσιαστικά να λέει η σύζυγος του κ. Καμένου στον Παπαζαφείρη να πάρει τηλέφωνο τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον κ. Ζαγοραίο, να κάνει ‘άρπα κόλλα’ ένα διαβιβαστικό. Εδώ φαίνεται να τελούν υπό τις εντολές της κ. Τζούλη ο Αττικάρχης, ο επικεφαλής των εκβιαστών, η κρατική ασφάλεια και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών».

Όσον αφορά το δεύτερο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», με τη συνομιλία Τζένου – Παπαγγελόπουλου και τις υποψίες παραδικαστικού κυκλώματος, ο κ. Κούγιας δήλωσε σοκαρισμένος με τις αποκαλύψεις, ενώ τόνισε ότι θα προκύψουν και νέα στοιχεία.

«Στο δεύτερο δημοσίευμα των ‘Παραπολιτικών’ υπάρχει μια προσωπική συνομιλία του Τζένου με τον Παπαγγελόπουλο. Ο κ. Παπαγγελόπουλος μεταφέρει στον κ. Τζένο συζήτηση που κάνει μπροστά στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, για το πώς θα απαλλάξει τον κ. Παπαγγελόπουλο από την υπόθεση Novartis».

Ηθική εξόντωση του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μετέφερε στον κ. Τζένο, ότι την ώρα που συζητούσε με τον τότε πρωθυπουργό παρενέβη ο Πάνος Καμένος λέγοντας στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να παρέμβει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών έτσι ώστε να στοιχειοθετηθεί δίκη εις βάρους του ομίλου των «Παραπολιτικών» με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

«Το θέμα ωστόσο είναι αλλού. Το επόμενο Σάββατο, θα δείτε πώς προσπάθησαν να στήσουν και να εκτελέσουν συμβόλαιο ηθικού θανάτου εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι συγκλονιστικό. Υπάρχει κύκλωμα με γνωστό δημοσιογράφο, που χρησιμοποιεί μια κασέτα και προσπαθούν να πείσουν έναν ισοβίτη, τον Γιαννουσάκη, να καταθέσει εις βάρος του. Επειδή είναι ιδιοκτήτης ΜΜΕ και πιθανολογούν ότι είναι απέναντι στα συμφέροντά τους, πάνε να τον εξοντώσουν».

Πρωτοφανής ιστορία

Ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως πρόκειται για μια πρωτοφανή ιστορία, ενώ δήλωσε πως ετοιμάζει υπόμνημα το οποίο θα καταθέσει σε όλες τις αρμόδιες Αρχές αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Δεν μπορεί η υπόθεση αυτή, στην οποία φαίνεται να συμμετέχουν υπουργοί και το υποκλέπτει και η ΕΥΠ, και να μην ‘κουνιέται φύλλο’».