Το τελευταίο «αντίο» είπαν φίλοι και συγγενείς στον αγαπημένο τους Γιώργο Ζαπάντη, ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από χτυπήματα με taser από αστυνομικούς στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Τραγική φιγούρα η μητέρα του, Αθανασία.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος δύο ημέρες νωρίτερα με απόφαση που έλαβε ανακοίνωσε πως η Αρχιεπισκοπή θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας του Γιώργου Ζαπάντη.

Το συγκινητικό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου

«Σαν ελληνορθόδοξη κοινότητα είμαστε τόσο λυπημένοι, απογοητευμένοι και πολλές φορές και θυμωμένοι με αυτήν την αδικία που έγινε σε βάρος ενός αδελφού μας. Δεν θα κάνω κήρυγμα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν έχω μπροστά μου ένα νεκρό παλικάρι, αλλά θα απευθυνθώ στην μητέρα του» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα».

«Μετά από τον αποχαιρετισμό μας στον Γιώργο, η καρδιά, τα μάτια μας και ο νους μας στρέφονται προς την μητέρα, την Αθανασία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος, πιο αφύσικο πράγμα, μια μητέρα να κηδεύει το παιδί της» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ελπιδοφόρος, για να καταλήξει, στρεφόμενος προς την Αθανασία Ζαπάντη:

«Έχεις μαζί σου όλους εμάς, όλη την κοινωνία, είσαι η μάνα η Ελληνίδα, που θα είναι μάνα ολονών μας και θα είμαστε όλοι παιδιά σου. Εχεις όλους εμάς» κατέληξε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Δικαιοσύνη και απαντήσεις

Οι φίλοι του Γιώργου Ζαπάντη ζητούν δικαιοσύνη και απαντήσεις για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής.

«Ο Γιώργος ήταν πολύ αγαπημένος μου φίλος και εύχομαι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν ξέρω γιατί ακόμα δεν έχουν συλληφθεί αυτοί οι αστυνομικοί» είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» φίλος του, ενώ άλλος τόνισε:

«Ο Γιώργος ήταν καλό παιδί. Είναι μεγάλη τραγωδία αυτό που συνέβη. Δεν θα βρω ύπνο μέχρι να βρω απαντήσεις. Αυτό που περιμένω είναι να απαγγελθούν κατηγορίες στην Αστυνομία. Τον πήραν μακριά μας, θα τον θυμόμαστε για πάντα και οι ζωές των μαύρων έχουν αξία».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας