Ένας Ινδός χωρικός βρήκε μια δηλητηριώδη οχιά στο μπάνιο του σπιτιού του. Στην Ινδία, λόγω κλίματος, οι άνθρωποι βρίσκονται πολύ συχνά αντιμέτωποι με τέτοιου είδους περιστατικά.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα «Hindustan Times», ο χωρικός κάλεσε αμέσως την αρμόδια δασική υπηρεσία.

Στο σημείο έφτασε ο λοχαγός Μουράλι της δασικής υπηρεσίας ο οποίος έπιασε το ερπετό και το έβαλε μέσα σε μια τσάντα για να το ελευθερώσει στη συνέχεια στο δάσος. Ωστόσο, μετά από λίγο κατάλαβε ότι το φίδι, μια οχιά του Ράσελ, ήταν σε φάση τοκετού.

Όπως αναφέρει το sputnik.gr, ο κυνηγός φιδιών άφησε την τσάντα με το φίδι κάτω από ένα δέντρο. Δύο ώρες αργότερα, επέστρεψε στο σημείο και διαπίστωσε ότι είχε γεννήσει 35 μικρές οχιές μέσα στην τσάντα.

Μαμά-οχιά και μωρά, τελικά, ελευθερώθηκαν στο δάσος, όπως ανέφερε ο Μουράλι στην εφημερίδα «Hindustan Times».

Σε αντίθεση με άλλα είδη φιδιών, η οχιά του Ράσελ δεν γεννά τα αυτά, αλλά αυτά εκκολάπτονται μέσα της προτού τα γεννήσει.

Η οχιά του Ράσελ ζει στη νοτιοανατολική Ασία και οι ειδικοί λένε ότι δεν δαγκώνει παρά μόνο όταν νιώσει πως απειλείται.

Όταν σμυβεί αυτό, η οχιά καμπυλώνει το σώμα της παίρνοντας σχήμα «S» και βγάζει έναν δυνατό συριγμό, που θεωρείται ο δυνατότερος μεταξύ των φιδιών.

Το δηλητήριό της είναι πολύ ισχυρό, παρόλο που ο αδένας που το περιέχει είναι σε μέγεθος όσο ένα φασόλι. Αν κατορθώσεις να επιβιώσεις από το δάγκωμα της οχιάς του Ράσελ, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι ξεμπέρδεψες.

Αρκετοί όσων επέζησαν από το δάγκωμα της οχιάς του Ράσελ κατέληξαν να χάσουν τα μαλλιά τους, αλλά και όλη την τριχοφυία στο κορμί τους, βίωσαν μεγάλη απώλεια βάρους, έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας και ικανότητας αναπαραγωγής.