Τις απαντήσεις των θεμάτων στα οποία εξετάστηκαν σήμερα, τελευταία μέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, ημερησίων και εσπερινών, δημοσιεύουμε σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Ορόσημο Πειραιά.

Δείτε τις  πρώτες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  του νέου συστήματος.

Τα θέματα στα μαθήματα Χημείας (νέο και παλαιό σύστημα), Οικονομίας και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγο μετα τις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Τα θέματα είναι τα εξής:

Με το νέο σύστημα

Δείτε τα Θέματα Χημείας

Δείτε τα Θέματα Οικονομίας

Με το παλιό σύστημα

Δείτε τα Θέματα Χημείας για τα ημερήσια ΓΕΛ

Δείτε τα Θέματα Χημείας για τα εσπερινά ΓΕΛ

Δείτε τα Θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τα ημερήσια ΓΕΛ

Δείτε τα Θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τα εσπερινά ΓΕΛ

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Από μεγάλο όγκο χαρακτηρίζονται τα θέματα Χημείας του νέου συστήματος, στα οποία εξετάστηκαν κατά τη σημερινή μέρα των Πανελλαδικών οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς του Φροντιστηρίου Ορόσημο, τα θέματα διαθέτουν πολλά ερωτήματα που καλύπτουν όλη την ύλη.

Είναι πιο απαιτητικά σε σχέση με τα θέματα της προηγούμενης χρονιάς και απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Απαιτείται δε, ιδιαίτερη προσοχή στα Σωστά-Λάθος.

Τα θέματα στο μάθημα ¨Αρχές Οικονομικής Θεωρίας¨ του νέου συστήματος, χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενα με μέτριο βαθμό δυσκολίας.

Όπως επισημαίνεται οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες (χρειάζεται λίγο προσοχή στις ερωτήσεις κλειστού τύπου).