Μπάλα δεν παίζει, ούτε σε ματς που ολοκληρώνονται στο 90΄+10΄ σαν το σημερινό με τον ΟΦΗ (3-1). Ο Δικέφαλος του Βορρά όμως με το… περίφημο ηθικό πλεονέκτημα που θα άλλαζε τις Κυριακές μας, είναι γνωστό πως διαθέτει άλλες «χάρες». Και δεν έχει πρόβλημα να τις επιδεικνύει με κάθε ευκαιρία.

Διότι η μάχη για την δεύτερη θέση και το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ δεν επιτρέπει να αφήνεις τίποτε στον άλλο: Ακόμη και αν ο ανταγωνισμός είναι με την ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη με την οποία μόλις τα ξαναβρήκε… εξωαγωνιστικά.

Πως καθάρισε λοιπόν απόψε τη μπουγάδα κόντρα στους Κρητικούς που προηγήθηκαν (49΄Νέιρα) και ως το 88΄κρατούσαν τον βαθμό της ισοπαλίας (ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 58΄με καταπληκτικό γκολ του νεαρού Τζόλη); Από ένα τουλάχιστον ανόητο πέναλτι του Νάστου στον Άκπομ, μακριά από τη μπάλα.

Πέναλτι από εκείνα που σε κάνουν να απορείς με το που είχε το μυαλό του ο «παραβάτης». Η μπάλα ταξίδευε στο δεύτερο δοκάρι. Η παράβαση έγινε στην άλλη πλευρά της περιοχής! Το πέναλτι που ο Άγγλος φορ το έκανε γκολ στο 90΄+1΄δίνοντας το πρώτο τρίποντο playoffs στον ΠΑΟΚ. Το τελικό 3-1 έγραψε ο Ελ Καντουρί (99΄)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος (76’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (55’ Τζόλης), Ελ Καντουρί, Εσίτι (76’ Μαουρίσιο), Λημνιός (69’ Στοχ), Λάμπρου (55’ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

ΟΦΗ: Γουάιλι, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (64’ Δεληγιαννίδης), Βίκτορ, Στάικος (84’ Νοικοκυράκης), Νέιρα (90’+5΄Μάνος), Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (64’ Ναμπί).