Μόνο τις κατηγορίες της ασέλγειας και των ναρκωτικών παραδέχεται, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η 33χρονη «κοκκινομάλλα», η οποία κατηγορείται ότι απήγαγε τη 10χρονης Μαρκέλλας την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο της στην περιοχή της Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης.

Η 33χρονη οδηγήθηκε και σήμερα στην 1η τακτική ανακρίτρια απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της.

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι φιλοξένησε για δύο μέρες την ανήλικη γιατί έβλεπε ότι δεν διαβιούσε σε καλές συνθήκες με τους οικείους της.

Επίσης όπως είπε, σύμφωνα με το Grtimes.gr της έδωσε ηρεμιστικό, ενώ σύμφωνα με τον συνήγορο της 33χρονης, Βασίλη Νουλέζα, η 10χρονη φέρεται να της είπε όταν αποχωρίστηκαν «σε αγαπώ μακάρι να ήσουν η δεύτερη μητέρα μου». Σύμφωνα με τον δικηγόρο η 33χρονη ζητά δημόσια συγγνώμη.

Στο μεταξύ, τα μυστικά που κρύβει ο φορητός υπολογιστής της 33χρονης «κοκκινομάλλας», η οποία είχε αρπάξει την περασμένη Πέμπτη τη δεκάχρονη Μαρκέλλα, προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» οι διωκτικές αρχές, επιχειρώντας να ρίξουν ακόμη περισσότερο φως στην υπόθεση.

Δεν αποκλείεται η 33χρονη (για την οποία το μοναδικό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ήταν ανεπάγγελτη) να αποτελεί μέλος κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, ενώ παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκδιδόταν.

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ αναζητεί τους ανθρώπους που βοήθησαν την 33χρονη που κατηγορείται ότι απήγαγε τη 10χρονη Μαρκέλλα αναζητά η Ελληνική Αστυνομία.

Την εμπλοκή της 33χρονης γυναίκας που απήγαγε τη Μαρκέλλα σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας εξετάζουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το σπίτι που κρατούσε το μικρό κορίτσι η 33χρονη, είχε ενοικιαστεί στο όνομα του συντρόφου της, ενώ η κοκκινομάλλα γυναίκα στην προσπάθειά της να αποκρύψει στοιχεία, έσπασε τον ηλεκτρονικό της υπολογιστή όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς που πήγαν να τη συλλάβουν στην παραλία της Πιερίας.

Σοκαριστικές καταθέσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας, καθώς σοκάρει η ομολογία της 33χρονης απαγωγέα της ότι τα κίνητρα για την αρπαγή της μικρής ήταν σεξουαλικά

«Έχω ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις. Μου αρέσουν τα παιδιά», φέρεται να είπε η 33χρονη στις Αρχές. Αφού άρπαξε το παιδί, το νάρκωσε και προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Κατά την πολύωρη προανακριτική της κατάθεση, ομολόγησε τις εις βάρος της καταλογιζόμενες πράξεις.

Η 33χρονη δήλωσε άνεργη και παραδέχθηκε ότι εκδίδεται περιστασιακά, ενώ στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι της στην Καλαμαριά -όπου φαίνεται να κρατούσε σε ομηρεία το 10χρονο κορίτσι- βρέθηκαν σεξουαλικά βοηθήματα.

Μάρτυρες την περιέγραφαν προανακριτικά ως «κοκκινομάλλα γυναίκα», ενώ η ίδια τις προηγούμενες μέρες ξυρίστηκε «γουλί» για να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες.

Σύμφωνα με την κατάθεση της μικρής μαθήτριας, η απαγωγέας της την είχε μακιγιάρει και την φωτογράφιζε.

«Γνώριζε τους ανθρώπους η οικογένεια»

Πόλεμο από διάφορους κύκλους αποκάλυψε ότι δέχεται ο πρόεδρος του οργανισμού  «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος τόνισε μιλώντας στο MEGA πως η σημερινή θα είναι η τελευταία ημέρα που ασχολείται με το ζήτημα.

«Η οικογένεια γνώριζε τους ανθρώπους αυτούς» ανέφερε για την αναζήτηση των ενόχων και τη δράση της 33χρονης κατηγορούμενης, ενώ υπογράμμισε ότι ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν ζήτησε ποτέ την επιμέλεια του παιδιού, ωστόσο ζητήθηκε να διερευνηθεί το περιβάλλον που ζούσε η μικρή Μαρκέλλα.

Η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εκτονωθεί η ένταση γύρω από το θέμα, και πως θα πρέπει να φύγει από το επίκεντρο το μικρό κορίτσι και να ασχοληθεί ο κόσμος με τη φρικιαστική δράση της κατηγορούμενης.

«Με υπομονή, τρυφερότητα και επιστημονική κατάρτιση μπορεί να μειωθεί ο πόνος που νιώθει το παιδί» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι η μικρή Μαρκέλλα «έγινε για μια εβδομάδα το κορίτσι όλης της Ελλάδας».

Μιλώντας για το θέμα, ο δικηγόρος της μητέρας και του αδελφού του μικρού κοριτσιού, Αλέξης Κούγιας σημείωσε ότι η μητέρα αποδεικνύεται ότι βρίσκεται εκτός του όποιου κάδρου ευθυνών για την απαγωγή της Μαρκέλλας, ενώ ζήτησε να αποκαλθυφθούν όλοι οι δράστες της απαγωγής του 10χρονου κοριτσιού.

«Αν υπήρχε οποιαδήποτε σκιά για τη μητέρα, θα της είχε απαγγελθεί κατηγορία» τόνισε και συμπλήρωσε πως η απαγωγή του κοριτσιού οργανώθηκε για μέρες, «Είναι πιθανή η συμμετοχή και άλλων ανθρώπων στην υπόθεση πέρα από την 33χρονη» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκτίμησε ότι βρίσκεται ένα ευρύ κύκλωμα πίσω από την υπόθεση, ενώ σημείωσε ότι ενδεχομένως να χρειαστούν και δύο μήνες για να ολοκληρωθεί η έρευνα.