Δεν λάβαμε καμία επιστολή από τον εισαγγελέα απαντούν οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν, διαψεύδοντας την είδηση που κάνει από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου και θέλει τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση να τους έχει στείλει επιστολή, στην οποία αναγράφει πως το κορίτσι είναι νεκρό.

«Η είδηση ότι λάβαμε γράμμα από τις γερμανικές αρχές το οποίο έλεγε ότι η Μαντλίν είναι νεκρή είναι λάθος», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Ο γερμανός επιθεωρητής Κρίστιαν Βόλτερς, που ηγείται της έρευνας στη Γερμανία για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, η οποία εξαφανίστηκε το 2007 κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών με την οικογένειά της στην Πορτογαλία, ενημέρωσε πως εστάλη επιστολή από τους εισαγγελείς στους γονείς της με την οποία τους γνωστοποιείται ότι το παιδί τους είναι νεκρό.

«Έχουμε αδιάσειστα στοιχεία ότι ο ύποπτος έχει σκοτώσει τη Μαντλίν. Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι η γερμανική αστυνομία έχει στα χέρια της στοιχεία που φανερώνουν ότι είναι νεκρή, ωστόσο, δεν τους έχουμε αποκαλύψει λεπτομέρειες. Φυσικά και καταλαβαίνουμε πως πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για την οικογένεια να «ακούνε» πως η Μαντλίν είναι νεκρή. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε γιατί είναι νεκρή».

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια ΜακKάν στην Πορτογαλία άσκησε πιέσεις στη γερμανική αστυνομία προκειμένου να παραλάβει τα αποδεικτικά στοιχεία, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς οι Γερμανοί θα παραδώσουν τον φάκελο όταν θα έχουν κλείσει την υπόθεση και θα έχει εντοπιστεί ο ένοχος.