Έκκληση για διάσωση 32 προσφύγων που βρίσκονται αβοήθητοι μεσοπέλαγα, βόρεια της Λέσβου, απευθύνει οργάνωση που επιτηρεί περιστατικά διακινδύνευσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης στο Twitter, 32 πρόσφυγες -ανάμεσά τους μικρά παιδιά και μια έγκυος που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση- έχουν αφεθεί  αβοήθητοι, με τις αρχές να εξακολουθούν να αρνούνται τη διάσωσή τους.

Όπως καταγγέλλει «η ελληνική και η τουρκική ακτοφυλακή τους έχουν αφήσεις μόνους τους στη θάλασσα».

Σύμφωνα με την οργάνωση «η τουρκική ακτοφυλακή είναι παρούσα, αλλά μας λέει ότι δεν μπορεί να επέμβει καθώς το πλοίο βρίσκεται σε ελληνικά νερά. Απαιτούμε άμεση διάσωση από την Ελλάδα! Αυτές οι σκηνές μη βοήθειας και βίας στα σύνορα της Ευρώπης με το Αιγαίο πρέπει να σταματήσουν».

«Κανείς δεν νοιάζεται για τη ζωή μας…»

Η κραυγή αγωνίας των προσφύγων μέσα στη βάρκα είναι ενδεικτική του κινδύνου στον οποίο έχουν περιέλθει.

«Κανείς δεν νοιάζεται για τη ζωή μας, αν ζούμε ή πεθαίνουμε. Είμαστε θύματα των παιχνιδιών πολιτικής εξουσίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το σκάφος μας έχει μια τρύπα και μπαίνει νερό. Υπάρχουν Τούρκοι και Έλληνες και απλώς παρακολουθούν».

«Φοβόμαστε τόσο πολύ…»

Όσο περνάει η ώρα δε, η αγωνία και ο φόβος τους γίνονται ακόμη πιο έντονοι. «Παρακαλούμε βιαστείτε, φοβόμαστε τόσο πολύ! Η έγκυος γυναίκα λιποθυμάει. Βρισκόμαστε πραγματικά σε πολύ κακή κατάσταση».

Πληροφορίες μάλιστα που επικαλείται η οργάνωση θέλουν την έγκυο να αιμορραγεί και να χρειάζεται άμεση βοήθεια.