Σοκ προκαλούν οι συνεχείς αποκαλύψεις για τους λόγους τους οποίους οδήγησαν την 35χρονη να επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα την ώρα που εκείνη έμπαινε στο γραφείο της.

Από την πρώτη στιγμή, οι ειδικοί ερευνητές είχαν τονίσει πως τέτοιες επιθέσεις κρύβουν από πίσω τους ερωτική αντιζηλία.

Η 35χρονη και η 34χρονη Ιωάννα, κατάγονται από διπλανά χωριά και έτσι γνωρίζονταν χωρίς να έχουν φιλικές σχέσεις. Όλα άρχισαν πριν από ενάμιση χρόνο, όταν συναντήθηκαν σε γάμο κοινού γνωστού τους, στον τόπο καταγωγής τους.

Η 35χρονη ύποπτη συνοδευόταν από τον σύντροφο της και οι δυο τους έκαναν παρέα με την Ιωάννα, στη δεξίωση. Μετά τον γάμο, και ενώ έχουν επιστρέψει στην Αθήνα, ο σύντροφος της 35χρονης έστειλε στο θύμα της επίθεσης με βιτριόλι αίτημα φιλίας στο Facebook.

Αυτό ήταν, όπως θεωρούν οι αρχές, το γεγονός που έκανε την κατηγορούμενη να θεωρεί ότι η σχέση τους δεν εξελίσσεται εξαιτίας του θύματος.

Η συνομιλία στο Messenger

Την επικοινωνία της 35χρονης με την Ιωάννα μέσω Messenger έφερε στο φως της δημοσιότητας το Star. Είναι η πρώτη επικοινωνία που είχαν οι δύο γυναίκες για τον άνδρα που αποτέλεσε εν αγνοία του «μήλον της Έριδος».

Η επικοινωνία έγινε τον Νοέμβριο του 2018.

35χρονη: Γειά σου είμαι η E. Θέλω να σε ρωτήσω, τρέχει κάτι με τον Ν.;

Ιωάννα: Όχι βέβαια… Μου έκανε αίτημα φιλίας και το αποδέχτηκα.

35χρονη: Εντάξει. Γιατί θέλω να ξέρεις ότι έχω σχέση μαζί του.

Ιωάννα: Οκ.

35χρονη: Σου έχει στείλει κάποιο μήνυμα;

Ιωάννα: Μην ανησυχείς, θα τον διαγράψω, μου δίνει την εντύπωση ότι κοιτά πολλές.

35χρονη: Ιωάννα σε ευχαριστώ…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιωάννα διέγραψε από το Facebook τον επιχειρηματία. Έπειτα από κάποιους μήνες, όμως, της κάνει πάλι αίτημα φιλίας, εκείνη το αποδέχεται και της στέλνει μήνυμα ότι είναι ελεύθερος και ότι δεν έχει σχέση με την Ε.

Η Ιωάννα δεν απαντά. Η 35χρονη, όμως, παρακολουθεί στο Facebook ποιος κάνει αίτημα φιλίας σε ποιον και ανακαλύπτει ότι γίνονται ξανά φίλοι. Μάλιστα, η 35χρονη είχε παρακαλέσει συγγενικό πρόσωπο της Ιωάννας για να σταματήσει να μιλά με τον επιχειρηματία.

Δικηγόρος 34χρονης : Η Ιωάννα είχε δεχθεί δύο μηνύματα από την 35χρονη

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της 34χρονης Απόστολος Λύτρας τόνισε ότι «η Ιωάννα είχε δει την 35χρονη σε κοινωνικές εκδηλώσεις 5 με 6 φορές, ήταν γνωστές αλλά δεν είχαν φιλικές σχέσεις».

Το συγκλονιστικό όπως αναφέρει ο δικηγόρος της 34χρονης ο διάλογος της 34χρονης με την 35χρονη ήταν πριν από 1,5 με 2 χρόνια.

«Η δράστις προφανώς θεώρησε ότι κινδυνεύει η σχέση της από την Ιωάννα. Είχε και τη ζήλια με την 34χρονη αυτό το σχεδίαζε πολύ καιρό χωρίς να διαπιστώσει κάτι και έκανε αυτή την πράξη«, τόνισε ο κ. Λύτρας.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος «γίνεται προσπάθεια να πούνε ότι η 35χρονη έχει ψυχολογικά προβλήματα» ενώ υπογράμμισε ότι αν δεν την είχαν συλλάβει θα ξαναχτύπαγε με αυτόν τον τρόπο».

Τι είπε ο δικηγόρος της 35χρονης

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της 35χρονης μιλώντας στο ΑΝΤ1 σημείωσε ότι «έχω κάνει έκκληση στην εντολέα μου να πει την αλήθεια».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι, τονίζει πως δεν είναι συνεργάσιμη μέχρι στιγμής.

Η 35χρονη φερόμενη ως δράστις της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Την Τρίτη το πρωί θα μεταχθεί στον ανακριτή προκειμένου να δώσει κατάθεση μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

Σύμφωνα με το MEGA η 35χρονη γυναίκα είναι αποστασιοποιημένη από όλα τα γεγονότα, λέγεται μάλιστα πως δεν θέλησε να επικοινωνήσει ούτε με τους γονείς της.

Οι κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν

Σημειώνεται πως στην 35χρονη ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για το πλημμέλημα της απείθειας.