Μετά την επική ερώτηση που προκάλεσε αίσθηση στη Βουλή της Ελισάβετ Σκούφα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διερωτήθηκε μήπως τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο εξυπηρετούν αμερικάνικα συμφέροντα, σειρά έχει το ΚΚΕ να συμπλεύσει στο ίδιο μέτωπο κατά των Αγγλικών.

Ειδικότερα μιλώντας στο Θέμα 104,6, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας δήλωσε ότι “η ένσταση με τα Αγγλικά με τα νηπιαγωγεία έχει να κάνει με την παιδαγωγική τους χρησιμότητα”, επισημαίνοντας τον «αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα» της σχετικής διάταξης.

Ο κ. Γκιόγκας τόνισε μάλιστα πως το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη χρήση των αγγλικών στα δημόσια νηπιαγωγεία εξαιτίας της γλωσσικής φτώχειας και επιμένοντας πως η σωστή λύση είναι να μαθαίνουν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο μόνο ελληνικά.

«Οι νέοι μαθαίνουν τόσες λέξεις, όσες για να είναι χειριστές διαδικτύου» παρατήρησε ο κ. Γκιόκας και πρόσθεσε ότι η διδασκαλία ξένων γλωσσών στα σχολεία εξάλλου δεν επαρκεί, αλλά τα παιδιά καταφεύγουν σε φροντιστήρια.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΚΚΕ πήρε ένα βήμα παραπέρα τη σκέψη της κ. Σκούφα, φτάνοντας και στα ξενόγλωσσα προγράμματα στα ελληνικά ΑΕΙ , τα οποία χαρακτήρισε «κερκόπορτα», καταγγέλλοντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής (με την ΝΔ) επί ημερών του.

«Ανοίγει το δρόμο για επιβολή διδάκτρων» σχολίασε ο κ. Γκιόκας αναφορικά με τη θέσπιση ξενόγλωσσων μεταπτυχιακών, προσθέτοντας πως «εμείς στηρίζουμε με τις δυνάμεις μας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων».