Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κιλκίς πλένουν τις στολές σπίτι τους με απόφαση της διοίκησης λόγω κόστους εν μέσω κοροναϊού.

Σε αυτή την καταγγελία «βόμβα» προχώρησε το σωματείο εργαζομένων μετά μάλιστα και τον συναγερμό που σήμανε στον νοσοκομείο την περασμένη Τρίτη όταν βρέθηκε θετική στον κοροναϊό 28χρονη Αφγανή που είχε γεννήσει με καισαρική τομή την προηγούμενη μέρα.

Η ασθενής παραμένει μέχρι και σήμερα για νοσηλεία μαζί με τον νεογνό στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου μαζί με άλλες τέσσερις λεχώνες με τα νεογνά.

«Η πλύση του ακάθαρτου ιματισμού του Νοσοκομείου Κιλκίς λόγω της αναστολής λειτουργίας των πλυντηρίων επί 2,5 έτη έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία. Ο στολές του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού δυστυχώς λόγω περικοπών δεν περιλαμβάνονται στην σύμβαση παρότι είναι υποχρέωση του Νοσοκομείου και μεταφέρονται για καθαρισμό στις οικίες των εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Ενόψει της πανδημίας και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Ιωάννη Ανδρίτσο, ο καθαρισμός των στολών του προσωπικού δεν συμπεριελήφθη στην υπάρχουσα σύμβαση και η πλύση γίνεται στις οικίες αυτών, την στιγμή που η επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου επισημαίνει την επικινδυνότητα της χρήσης των στολών εκτός του νοσοκομειακού περιβάλλοντος με έγγραφό της.