Το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση στηλιτεύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, σημειώνοντας ότι θα έχουν πρόσβαση μόνο λίγοι και ευκατάστατοι. Τονίζει δε, ότι «αν δεν υπάρξει μαζική πρόσβαση του λαού στην ηλεκτροκίνηση αυτή θα παραμείνει απλώς μία καμπάνια».

Η δήλωση Κριθαρίδη

Ειδικότερα ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει: «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πρόγραμμα του για τα κίνητρα της ηλεκτροκίνησης.

Ως ΜέΡΑ25 είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης, όμως οι διευκολύνσεις και τα κίνητρα πρέπει να αφορούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και εν γένει του κόσμου εκείνου τον οποίο ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε σήμερα εξαγγέλλοντας ένα πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης στο οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο λίγοι και ευκατάστατοι.

Κατανοούμε την αγωνία του κ. Πρωθυπουργού να καταδείξει για άλλη μια φορά την ταξικότητα των πολιτικών του επιλογών, όμως στον περιβαλλοντικό τομέα κάτι τέτοιο καθίσταται εξαιρετικά υποκριτικό μιας και αν δεν υπάρξει μαζική πρόσβαση του λαού στην ηλεκτροκίνηση αυτή θα παραμείνει απλώς μία καμπάνια».