Τη δική της απάντηση ,με αφορμή τα έγγραφα του FBI, που κατέθεσε πρόσφατα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο , δίνει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η εισαγγελική λειτουργός  επισημαίνει ότι  δύο από τα έγγραφα αυτά αποτελούν επίσημες μεταφράσεις  εγγράφων της δικογραφίας, ενώ ακόμα το είχε ήδη διαβιβάσει στην Επιτροπή , καθώς δεν φέρει την απαγόρευση χρήσης του από τις αμερικανικές αρχές. Η κ. Τουλουπάκη δεν προβαίνει σε κανένα απολύτως σχόλιο για το περιεχόμενο των επίμαχων εγγράφων και καταλήγει επισημαίνοντας : Αναμένουμε τη συνέχεια των «νέων»  συγκλονιστικών αποκαλύψεων , προερχόμενων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων».

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Τουλουπάκη έχει ως εξής :

Με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή  της Βουλής από τον τέως Επόπτη μας κ. Αγγελή, εγγράφων της Υπηρεσίας μας που κατέχει και τηρεί σε αρχείο, ως μη όφειλε,  πρέπει να επισημάνουμε για την προστασία του κύρους  της Υπηρεσίας μας και του θεσμού  της Δικαιοσύνης  ότι δύο εξ αυτών  και πιο συγκεκριμένα : α)  το με αιθμ Φ 09222/5039 και β) το με αριθ Φ 09222/5039 έγγραφα  αποτελούν  επίσημες μεταφράσεις  του Υπουργείου Εξωτερικών  εγγράφων  της δικογραφίας , που δεν προέρχονται από τις αμερικανικές αρχές , το τρίτο έγγραφο δεν αφορά την υπόθεση της Novartis ,αλλά σε άλλη άσχετη και το τέταρτο  είναι εκ των της επιτρεπτής  χρήσης εγγράφων  και έχει ήδη αποσταλεί από εμάς στη Βουλή των Ελλήνων.  Σε ό,τι αφορά τα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα , που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης του  από τις αμερικανικές αρχές, η υπηρεσίας μας  δεν έχει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο  ως έχει υπηρεσιακή υποχρέωση  ,αλλά και σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητας . Αναμένουμε τη συνέχεια των» νέων»  συγκλονιστικών αποκαλύψεων , προερχόμενων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων».