Με μαζική προσέλευση του κόσμου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης η συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και η πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία προς συμπαράσταση στους εξεργερμένους των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Το κάλεσμα έγινε από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Με σύνθημα «Κάτω ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο κρατικός ολοκληρωτισμός. Πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που γεννάει την φτώχεια και την ανεργία, τον ρατσισμό, την άγρια καταστολή, τον πόλεμο», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει πρόσκληση στις διαδηλώσεις που διοργανώνει μαζί με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς.

Δείτε φωτογραφίες:

Το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η οργή που ξεχειλίζει τις ημέρες αυτές στις ΗΠΑ ενάντια στη ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ είναι ένα μεγάλο και ελπιδοφόρο «όχι» στο ρατσισμό, την κρατική τρομοκρατία και τον φόβο, ενάντια στην πολιτική του Τραμπ και του αμερικάνικου καπιταλισμού συνολικά!

Δεν ήταν μόνο ο δολοφονημένος αφροαμερικανός που δεν «μπορούσε να αναπνεύσει». Σήμερα, οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι κόβουν την ανάσα στα εκατομμύρια των εργατών, της νεολαίας, των ανέργων και των φτωχών, των μεταναστών, των αστέγων, των ανασφάλιστων.

Αυτά συμβαίνουν στις ΗΠΑ, όπου ο Τραμπ μόλις δώρισε 2 τρισ. δολάρια στις εταιρείες του για να τις στηρίξει από την  «κρίση του κορονοιού»,  ενώ η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 30%, που δαπάνησαν 650 δισ. δολάρια το 2019, για στρατιωτικές δαπάνες(!), που το 1% του πληθυσμού κατέχει το 44% του πλούτου, ενώ 55 εκατ. άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο την φτώχειας. Στις ΗΠΑ, που επεμβαίνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη βομβαρδίζοντας, δολοφονώντας, βασανίζοντας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών τους.

Ο ρατσισμός ήταν, είναι και θα είναι πάντα όπλο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων τους, για να διασπούν τους καταπιεσμένους, να στρέφουν τον έναν ενάντια στον άλλο, για να τους ξεζουμίζουν και να τους καταπιέζουν όλους!

Όσο πιο μεγάλες και φριχτές είναι οι ταξικές αντιθέσεις, τόσο πιο βαθύς είναι ο ρατσισμός του συστήματος και του κράτους.  Στις ΗΠΑ, υπάρχουν πάνω από 2,5 εκατομμύρια φυλακισμένοι, το 50% εκ των οποίων είναι μαύροι, αν και το ποσοστό των μαύρων στο σύνολο του πληθυσμού δεν ξεπερνά το 13%. Το 80% των εκτελέσεων της ποινής του θανάτου στις ΗΠΑ αφορά σε μαύρους, όπως και το 60% των θυμάτων του κορονοϊού, πέντε φορές περισσότερο απ’ το ποσοστό τους στον συνολικό πληθυσμό.

Με τον ίδιο τρόπο που οι ΗΠΑ  βασανίζουν και δολοφονούν στο Ιράκ και στη Λατινική Αμερική, βασανίζουν και σκοτώνουν και τους πολίτες τους. Μια κυβέρνηση και ένα κράτος όταν είναι άδικο και ιμπεριαλιστικό έξω από τα σύνορά του με τους άλλους λαούς, είναι βάρβαρο και καταπιεστικό και απέναντι στον δικό του λαό. Γιατί είναι πάνω απ’ όλα βαθιά ταξικό!

Συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την καρδιά στους αγωνιζόμενους στις ΗΠΑ. Στον κόσμο που παλεύει μέσα στην «καρδιά του κτήνους»!  Κάτω ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο κρατικός ολοκληρωτισμός. Πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που γεννάει την φτώχεια και την ανεργία, τον ρατσισμό, την άγρια καταστολή, τον πόλεμο.

Αλληλεγγύη στην εξέγερση στις ΗΠΑ

Στην πορεία θα συμμετέχουν και οι οργανώσεις: Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστ(ρι)ων, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, Αριστερή Ανασύνθεση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Κρίση & Κριτική, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά.

Σε κάθε εξέγερση εκτός συνόρων, σε κάθε ανταπόδοση των υποτελών προς τους καταπιεστές τους, το ερώτημα επανέρχεται: πως στέκεται κανείς δίπλα τους, όταν μπαίνει στην μέση η γεωγραφική απόσταση. Όταν υπάρχει αδυναμία για την ενσώματη παρουσία μας δίπλα στους Τούρκους αδερφούς μας της Ταξίμ, τις αδερφές μας στο κέντρο του Παρισίου και τα Γαλλικά προάστια, στους Παλαιστίνιους και τις Παλαιστίνιες στην Λωρίδα της Γάζας, στις μεγάλες αναταραχές της Μέσης Ανατολής.

Ακόμα περισσότερο, σήμερα, μέσα από ποια κανάλια θα βρεί δρόμο να εκφραστεί η επιθυμία για αλληλεγγύη στον εξεγερμένο λαό της Αμερικής. Ίσως να αγνοούμε την πραγματικότητα τους, δεν ξέρουμε τι είναι να σε δολοφονούν για το χρώμα του δέρματός σου.

Κάποια πράγματα όμως τα ξέρουμε καλά. Ξέρουμε τους δολοφόνους του Γρηγορόπουλου, του Φύσσα, του Λουκμάν του Ζακ, του Εμπουκά και τόσων άλλων, και ξέρουμε ότι τους γέννησε η ίδια μηχανή, το κράτος και ο καπιταλισμός, που γέννησε τον δολοφόνο του Φλόιντ και τόσων άλλων.Ξέρουμε τι σημαίνουν οι κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής,αστυνομική βία ενάντια σε διαδηλώσεις κι συγκεντρώσεις. Και ξέρουμε επίσης, ότι τα αδέρφια μας στην Αμερική του ρεκόρ ανεργίας, στην πλειοψηφία τους παιδιά της ίδιας τάξης με εμάς, παλεύουν για τη ζωή τους, σήμερα στους δρόμους, όπως παλεύουμε και εμείς στους χώρους δουλειάς και τα πανεπιστήμια,τις πλατείες,τους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών.

Τις προηγούμενες μέρες μας έδωσαν το σήμα, σε κάθε μητρόπολη, έξω από κάθε αστυνομικό τμήμα μέχρι και τον Λευκό Οίκο. Το κτήνος έχει πολλές καρδιές, όπου χτυπάνε, χτυπάμε και εμείς.

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους αδερφούς και αδερφές μας στην Αμερική – Αγώνας για ελευθερία – ισότητα – δικαιοσύνη για τον George Floyd και όλα τα θύματα του ρατσιστικού κατασταλτικού κράτους στις ΗΠΑ και παντού