Θέμα χρόνου θεωρούν οι αστυνομικές αρχές πως είναι ο εντοπισμός της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι κατά της 34χρονης, στην Καλλιθέα, την ώρα που η άτυχη 34χρονη ζει τον δικό της γολγοθά.

Οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση εκτιμούν πως τα στοιχεία που έχουν πλέον στη διάθεσή τους, αλλά και τα λάθη που έχει κάνει η δράστιδα της επίθεσης, θα τους οδηγήσουν σύντομα στα ίχνη της και στην εξιχνίαση της υπόθεσης που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Οι αρμόδιοι πάντως που χειρίζονται την υπόθεση συνεχίζουν για ευνόητους λόγους να κρατούν κλειστά τα περισσότερα χαρτιά τους. Σκιαγραφούν τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι ως νεαρή ηλικίας 30 έως 40 ετών, αδύνατη με ξανθά μαλλιά και μετρίου αναστήματος.

Το ενδεχόμενο της ηθικής αυτουργίας έχει πλέον ελάχιστες πιθανότητες καθώς οι κινήσεις της γυναίκας με το βιτριόλι δείχνουν ένα μένος που δύσκολα θα είχε τρίτο πρόσωπο.

Κλειδί στην ταυτοποίηση εκτός από τις κάμερες ασφαλείας αναμένεται να αποδειχθεί και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι θα εντοπίσουν το κινητό της γυναίκας με τη μάσκα από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Από αυτά τα βίντεο οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει πως η μυστηριώδης γυναίκα με το βιτριόλι είχε τσάντα στην πλάτη και ο βηματισμός της ήταν γρήγορος. Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε μερική μεταμφίεση, με το ντύσιμο και το στυλ της να χαρακτηρίζεται μοντέρνο.

Δικηγόρος 34χρονης: Δεν ψάχνουμε στο σκοτάδι

Ο δικηγόρος της 34χρονης, Νίκος Αλεξανδρής, δήλωσε πως «η Ιωάννα βοηθάει στο μέτρο του δυνατού και θα πρέπει ο οποιοσδήποτε να αντιληφθεί τι έχει περάσει. Προφανώς ό,τι της έρχεται στο μυαλό το εκμυστηρεύεται».

Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν και θα μπορούσαν να δώσουν τη λύση του γρίφου, ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε στο Star ότι «σίγουρα είμαστε σε πολύ καλύτερο δρόμο απ’ ότι στην αρχή. Σίγουρα δεν ψάχνουμε στο σκοτάδι, όπως ψάχναμε τις πρώτες ημέρες, οπότε νομίζω ότι από αυτή την άποψη και μόνο είμαστε σε πολύ καλύτερο δρόμο. Είμαι πιο αισιόδοξος».

Εγκαύματα στο 93% του προσώπου της

Την ίδια στιγμή που οι έρευνες φέρεται να βρίσκονται στην τελική ευθεία για τον εντοπισμό της δράστιδας, τον δικό της αγώνα δίνει η 34χρονη Ιωάννα, της οποίας η ζωή έχει αλλάξει δραματικά μετά την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι.

Η άτυχη κοπέλα υποβλήθηκε την Πέμπτη σε δεύτερο τρίωρο χειρουργείο, με τα εγκαύματα που έχει υποστεί να είναι σοβαρότατα στο πρόσωπο αλλά και το σώμα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, μόλις το 7% του προσώπου της παραμένει αλώβητο, ενώ το 93% έχει υποστεί βλάβη. Παράλληλα, το 18% του προσώπου της φέρει σοβαρά εγκαύματα, καθώς η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

Η εγχείρηση, σύμφωνα με τους γιατρούς, πήγε καλά. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι ειδικοί ψυχολόγοι προσπαθούν να τη στηρίξουν στον αγώνα της, την ώρα που η 34χρονη έχει ιδιαίτερα βεβαρημένη υγεία.

Μέχρι στιγμής, η κοπέλα δεν έχει ζητήσει να δει το πρόσωπό της, ενώ τα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλά.

«Συνειδητοποιεί ότι η ζωή της δεν θα είναι η ίδια»

Σχετικά με τη ψυχολογική κατάσταση της Ιωάννας, ο δικηγόρος της τόνισε ότι «κάνει καλύτερες σκέψεις. Υπάρχουν σκέψεις αρκετές στο μυαλό της και αυτές τις σκέψεις πληροφορεί την αστυνομία και προσπαθεί και η αστυνομία, όσο μπορεί, να εξιχνιάσει αυτή την περίπτωση. Και η ίδια προσπαθεί να δώσει τις εξηγήσεις τόσο στον εαυτό της, όσο και τους υπολοίπους».

Όσον αφορά το πώς διαχειρίζεται η 34χρονη την υπόθεση, ο δικηγόρος της τόνισε ότι προφανώς συνειδητοποιεί ότι η ζωή της δε θα είναι η ίδια.

«Ήταν ένα απολύτως φυσιολογικό κορίτσι που ζούσε μια φυσιολογική ζωή. Εργαζόταν σε δυο δουλειές. Είναι απορίας άξιο πώς ένας εγκέφαλος κάνει αυτή την καταστροφή, είναι συγκλονιστικό να το σκεφτεί κάποιος ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα φθάσουν σε τέτοιου είδους αγριότητας έγκλημα» δήλωσε στο Star ο κ. Αλεξανδρής.