Προκαλεί ανατριχίλα η εικόνα μιας μητέρας η οποία επιχειρεί να πνίξει το αυτιστικό παιδί της την ώρα που εκείνο έχει πέσει μέσα σε κανάλι γεμάτο νερό.

Το περιστατικό εκτυλίχτηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ και το κατέγραψαν σε βίντεο αυτόπτες μάρτυρες.

Ο 9χρονος Αλεχάντρο φαίνεται να πέφτει μέσα στο νερό σε κανάλι και η μητέρα του, η 45χρονη Πατρίσια Ρίπλεϊ, τρέχει μακριά αδιαφορώντας για την τύχη του.

Περιοίκοι που αντιλήφθηκαν τι συνέβη έσωσαν τον Αλεχάντρο, ωστόσο η μητέρα του δυστυχώς δεν τα παράτησε… Τον πήγε σε άλλο σημείο όπου δεν υπήρχε κόσμος και ολοκλήρωσε το φρικτό έργο της.

Τη σορό του Αλεχάντρο εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα περαστικοί.

Το Σάββατο η 45χρονη μεταφέρθηκε στο δικαστήριο το οποίο την προφυλάκισε, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει ένορκη κατάθεσή της στην αστυνομία με την οποία παραδέχεται το έγκλημα.

«Προσπάθησε την πρώτη φορά αλλά τον Αλεχάντρο τον έσωσαν. Δυστυχώς όταν η Ρίπλεϊ τον μετέφερε σε ένα δεύτερο κανάλι κανείς δεν ήταν εκεί. Η μητέρα του ήθελε, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, να τον σκοτώσει» δήλωσε η εισαγγελέας Φερνάντεζ Ρούντλε.

Η 45χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν η πολιτική αγωγή θα ζητήσει τη θανατική ποινή.

Το ακόμα πιο σοκαριστικό, όπως τόνισε η εισαγγελέας, ήταν ότι ο μικρός Αλεχάντρο δεν μπορούσε να μιλήσει και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να πει στους ανθρώπους που τον έσωσαν την πρώτη φορά ποιο ήταν το πρόσωπο που τον έσπρωξε στο νερό.

Αρχικά η 45χρονη είχε υποστηρίξει ότι το παιδί βρέθηκε στο νερό μετά από ενέδρα δύο ληστών οι οποίοι τον απήγαγαν και τελικά τον έριξαν στο νερό.