Στο νοσοκομείο «Παίδων» νοσηλεύεται ένα βρέφος, ηλικίας μόλις 8 μηνών, το οποίο έχει διαγνωσθεί θετικό στον κοροναϊό.

Το βρέφος εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από δύο ημέρες και βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Παρότι είναι διασωληνωμένο, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, το μικρό παιδί πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Μάλιστα, στο νοσοκομείο βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη, και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά από τους θεράποντες ιατρούς.

Δέκα νέα κρούσματα – Ένας θάνατος

Σημειώνεται πως στα 2.850 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας, καθώς καταγράφηκαν δέκα νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Την ίδια ώρα, έχουμε ένα ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 166 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 617 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.476 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους νεκρούς, οι 48 ήταν γυναίκες (28.9%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 8 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 95.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ακόμη, 96 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.