Έχοντας στο νου τους να τηρούν τις αποστάσεις και έξω και μέσα στις τάξεις επέστρεψαν στα σχολεία τους οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Η επιστροφή έγινε σε μία νέα κανονικότητα, καθώς οι μαθητές θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα γνωστά μέτρα προστασίας, της τήρησης αποστάσεων, του σχολαστικού καθαρισμού.

Μάλιστα οι μαθητές του Λυκείου που επέστρεψαν σήμερα στα θρανία τους θα συναντήσουν και τους συμμαθητές του από την Γ’ Λυκείου οι οποίοι και θα φροντίσουν να τους λύσουν όποιες απορίες υπάρχουν μιας και εκείνοι έχουν επιστρέψει στις τάξεις τους από τις 11 Μαΐου.

Μάλιστα αν και η μάσκα παραμένει προαιρετική στα σχολεία, μερικοί από τους μαθητές εμφανίστηκαν με μάσκα στο σχολείο.

Καταλλήλως προετοιμασμένοι ήταν και οι καθηγητές οι οποίοι από το πρωί προσέχουν να τηρούνται οι αποστάσεις τόσο εντός της τάξης όσο και κατά την είσοδο των μαθητών στα σχολεία.

Πάντως εκτός από τα μέτρα ασφαλείας, οι μαθητές θα πρέπει να συνηθίσουν και την κάμερα που θα υπάρχει στις τάξεις από σήμερα, καθώς θα γίνεται και ζωντανή μετάδοση μαθημάτων (γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων).

Σημειώνεται πως τα μαθήματα Γυμνασίων και Λυκείων θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου, ενώ όσο διαρκούν, θα ισχύουν οι κανόνες που ίσχυαν και για την Γ’ Λυκείου, δηλαδή 15 μαθητές (μέγιστο) ανά τάξη, χωριστά διαλείμματα, όχι παιχνίδια με μπάλα και κλειστά κυλικεία.