Με τις πρωτοφανείς για την εποχή καιρικές συνθήκες να συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή, οι Αθηναίο -και όχι μόνο- κατέκλυσαν για μια ακόμα ημέρα τις παραλίες.

Τόσο οι ελεύθερες, όσο και οι οργανωμένες -οι οποίες άνοιξαν το Σάββατο- γέμισαν από πολίτες, οι οποίοι αναζητούσαν μια «ανάσα» δροσιάς από τον καύσωνα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι περισσότεροι προσπαθούν να τηρήσουν τις αποστάσεις, ωστόσο λόγω του μεγάλου συνωστισμού, ειδικά στις ελεύθερες παραλίες κάποιες φορές είναι δύσκολο να τηρηθούν στο έπακρο όλα τα μέτρα.

Το δρόμο προς τις κοντινές παραλίες πήραν σήμερα και οι Θεσσαλονικείς, για να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Στην παραλία ωστόσο της Περαίας δεν έχει κόσμο και οι λιγοστοί λουόμενοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

«Καμίνι» και σήμερα η χώρα

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και σήμερα. Αραιές νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μόνο στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως το πρωί έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις τρία έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα ανατολικά το πρωί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 και τοπικά στη Μακεδονία έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στις Κυκλάδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.