Σε συναγερμό έχουν τεθεί από το πρωί οι Αρχές και οι υγειονομικές υπηρεσίες μετά τα νέα κρούσματα σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας που περιλαμβάνει σαρωτικούς ελέγχους και τεστ για κοροναϊό.

Ωστόσο σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες και μετά από τις ιχνηλατήσεις για το πώς προέκυψαν τα νέα κρούσματα στη Λάρισα, όλα δείχνουν πως η μετάδοση του κοροναίού σημειώθηκε στην κηδεία 50χρονου Ρομα, θύμα του ιού, στην οποία και υπήρξε συνωστισμός.

Ειδικότερα την περασμένη Τρίτη 5 Μαΐου πολλοί Ρομά συγκεντρώθηκαν στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας για την κηδεία του 50χρονου, χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αλλά και χωρίς να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Η παρακάτω φωτογραφία δημοσιεύθηκε από το onlarissa την ημέρα της κηδείας του 50χρονου Ρομά και αποτυπώνεται ο συνωστισμός έξω από την εκκλησία.

Αυστηρό μήνυμα Αγοραστού σε Ρομά: Δε θα αφήσουμε να κινδυνεύσει ούτε στιγμή η Λάρισα

Την ίδια ώρα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως η Περιφέρεια “δε θα αφήσει να κινδυνεύσει ούτε στιγμή η Λάρισα και η Θεσσαλία για κανέναν και για τίποτε” έστειλε με δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με αφορμή το νέο μπαράζ δειγματοληψιών που ξεκίνησε στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη.

Μάλιστα, με αφορμή το φαινόμενο που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, με πλήθος Ρομά να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους υπό το φόβο νέας καραντίνας, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι “δώσαμε εντολή να καταγραφούν και τα κλειστά σπίτια και θα έχουν συνέπειες για όσοι δεν βρίσκονται εκεί”.

Φωτογραφίες: onlarissa.gr