Συνεχίζεται το θρίλερ με την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» καθώς  έχουν βρεθεί θετικά στον κοροναϊό, συνολικά 38 άτομα (21 ασθενείς και 17 άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού).

Οπως ενημερώνει ο ΕΟΔΥ, ο έλεγχος σε 284 νοσηλευόμενους και εργαζόμενους στην κλινική στο Περιστέρι απέδειξε 31 επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα από τον ιό, ενώ μαζί με τις διαγνώσεις άλλων 7 ατόμων που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες μονάδες υγείας ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη συγκεκριμένη δομή σε 38.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν αποβιώσει τρεις ασθενείς. Οι δύο ως νοσηλευόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία και ένας την Πέμπτη το πρωί (2.00) αιφνιδίως, ο οποίος ήταν ασυμπτωματικός κατά τη δειγματοληψία στην κλινική, αλλά θετικός στον ιό.

Συναγερμός για 100χρονο

Νωρίτερα είχε σημάνει και πάλι συναγερμός στην εν λόγω κλινική καθώς υπερήλικας ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ελπίς.

Ο ασθενής ηλικίας 100 ετών αντιμετωπίζεται ως πιθανό κρούσμα κοροναϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπερήλικας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ελπίς, καθώς παρουσίασε κάποια συμπτώματα που ανησύχησαν το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και τους γιατρούς.

Στη συγκεκριμένη κλινική προσέρχονται ασθενείς που ήδη έκαναν τις αιμοκαθάρσεις σε αυτήν και είναι αρνητικοί στον κοροναϊό γιατί σύμφωνα με το πρωτόκολλο δεν μπορούν να μεταβούν σε άλλες κλινικές από τη στιγμή που συνεχίζεται η ιχνηλάτηση και αντιμετωπίζονται ως πιθανά κρούσματα.

Επίσης από το πρωί έσπευσαν και εξωτερικοί συνεργάτες της κλινικής για να υποβληθούν στο δεύτερο κατά σειρά εργαστηριακό έλεγχο.

Απίστευτη καταγγελία για γιατρό

Την ίδια στιγμή απίστευτη καταγγελία «είδε» το φως της δημοσιότητας από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλώντας στην ΕΡΤ, γιατρός που συνεργάζεται με αυτή την κλινική έχει σταματήσει να εργάζεται εκεί λόγω κοροναϊού, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι διαγνώστηκε θετικός στον ιό αρνείται να σταματήσει τα άλλα ιατρεία γιατί δηλώνει ότι δεν έχει κοροναϊό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αρμουμανέας, ο «γιατρός διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνείται να το δεχτεί και θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει τα εξωτερικά του ιατρεία».

Οριζόντιοι έλεγχοι σε κλινικές

Στο θέμα αναφέρθηκε εκ νέου σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι η Αρχή Διαφάνειας, με επικεφαλής τον κ. Αγγελο Μπίνη, μετέβη την Πέμπτη στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, για αυτοψία, ενώ κλιμάκιο επιθεωρητών ελεγκτών βρέθηκε επί τόπου την επομένη, διενεργώντας εξέταση μονάδας τεχνητού νεφρού.

«Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και θα βοηθήσει το έργο των εισαγγελικών αρχών» δήλωσε ο υφυπουργός, γνωστοποιώντας πως η Εθνική Αρχή προγραμματίζει οριζόντιους ελέγχους σε κλινικές, μονάδες αιμοκάθαρσης και γηροκομεία σε όλη την επικράτεια, αλλά και σε υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη ελέγχων, με αυτοψίες, εξέταση προσώπων και εγγράφων.