Σε συνέχεια της πρόσφατης δράσης στον Ευαγγελισμό, οκταμελές σχήμα της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, βρέθηκε στο μεγαλύτερο νοσοκομείο των Δυτικών προαστίων, στέλνοντας ένα μήνυμα συμπαράστασης στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τον ιό, αλλά και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ήρωες των ημερών, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας που δίνουν την ακούραστη μάχη κατά της πανδημίας.

Οι μουσικοί Στάθης Λασκαρίδης, Βασίλης Δήμος, Γεώργιος Κωνσταντινίδης, Ναυσικά Δέββε, Λεωνίδας Γρηγορόπουλος, Φυλένια Σπάχη, Βασίλης Καραχούτης και Αριστείδης Σκληρός παρουσίασαν στο προαύλιο του νοσοκομείου συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, που έντυσαν μουσικά μεγάλες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν ένα διάλλειμα από τη μάχη που δίνουν καθημερινά με τον κορωνοϊό και φορώντας τις μάσκες και τα γάντια τους, βγήκαν στην αυλή του νοσοκομείου για να κλέψουν λίγες ματιές από τη συναυλία. Οι ασθενείς από τα κρεββάτια τους είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν τις μελωδίες των μεγάλων ελλήνων συνθετών και να πάρουν κουράγιο στον δύσκολο αγώνα που δίνουν για την υγεία τους.

Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες εβδομάδες ανάλογες δράσεις και σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από