Συνωστισμός επικρατεί στα σούπερ μάρκετ, τις λαϊκές αγορές και τη Βαρβάκειο αγορά τη Μεγάλη Παρασκευή, με τις εικόνες με τις ατέλειωτες ουρές να προκαλούν ανησυχία για πιθανή διασπορά του κοροναϊού στις αρχές.

Ο καλός καιρός αλλά και το γεγονός πως βρισκόμαστε δύο ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα έβγαλαν τον κόσμο έξω, ο οποίος έσπευσε για τα ψώνια του πασχαλινού τραπεζιού – πολλές φορές χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας.

Τεράστιες ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ

Από τις 13:00 που άνοιξαν τα σούπερ μάρκετ οι πολίτες σχημάτισαν ουρές έξω από τα καταστήματα προκειμένου να κάνουν τα ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι.

Καθώς εντός των καταστημάτων εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό, έξω από αυτά, στο πεζοδρόμιο παρατηρείται το αδιαχώρητο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως οι περισσότεροι τηρούν την απόσταση ασφαλείας.

Μάλιστα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών παρατάθηκε σήμερα η λειτουργία των σούπερ μάρκετ μέχρι τις 20:30.

Δείτε φωτογραφίες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

Πηγή φωτογραφίας: protothema.gr
Πηγή φωτογραφίας: protothema.gr

Χαμός στις λαϊκές αγορές

Εικόνες σε λαϊκή αγορά στο Μετς με τους πολίτες να σπεύδουν για τα ψώνια της τελευταίας αγοράς, δείχνουν ότι δεν τηρούν ούτε την απόσταση του ενός μέτρου.

Μάλιστα, περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, προσπάθησαν να… διαλύσουν τον κόσμο που ψωνίζει φρούτα και λαχανικά ο ένας δίπλα στον άλλο, ζητώντας από τους πολίτες να μην συνωστίζονται.

Πηγή φωτογραφίας: protothema.gr

Κοσμοσυρροή και στη Βαρβάκειο

Και στη Βαρβάκειο Αγορά όμως οι πολίτες καταφθάνουν ο ένας μετά τον άλλο ώστε να κάνουν τις απαραίτητες αγορές για το πασχαλινό τους τραπέζι.

Παρά το γεγονός ότι το φετινό Πάσχα είναι τελείως διαφορετικό από αυτά που τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει οι Αθηναίοι και φέτος έσπευσαν την τελευταία στιγμή για τα ψώνια τους με αποτέλεσμα να σχηματιστούν τεράστιες ουρές με κόσμο που αναμένει να μπει στην αγορά και να ψωνίσει για το γιορτινό τραπέζι.

Η πολυσύχναστη κρεαταγορά έχει προσαρμοστεί στις υπάρχουσες συνθήκες τοποθετώντας κάγκελα στην είσοδο. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι αρκετός κόσμος πήγε στην αγορά χωρίς να φοράει γάντια και μάσκες.