Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στη Μεγάλη Βρετανία μετά τις αποκαλύψεις ότι στέλεχος της κυβέρνησης «έσπαγε» επανειλημμένως την καραντίνα για να επισκεφτεί τους γονείς του, ενώ ο ίδιος παροτρύνει καθημερινά τους πολίτες να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Ρόμπερτ Τζένρικ παραβίασε τουλάχιστον δύο φορές τα μέτρα και ταξίδεψε περίπου 200 χιλιόμετρα από το σπίτι του στο Λονδίνο μέχρι την εξοχική έπαυλη στο Χέρεφορνσαϊρ, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Σροπσάιρ για να δει τους γονείς του.

Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο βρετανικό μέσο, είδε τον Τζένρικ να επισκέπτεται το πατρικό του, το Σαββατοκύριακο.

Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Μια πηγή κοντά στον υφυπουργό παραδέχτηκε ότι είχε κάνει το ταξίδι, ωστόσο υποστήριξε πως αυτό έγινε για παροχή τροφίμων και φαρμάκων προς τους γονείς του, με τους οποίους μάλιστα δεν ήρθε σε επαφή.

Προς υπεράσπισή του, ο Ρόμπερτ Τζένρικ έγραψε στο Twitter πως «οι γονείς μού ζήτησαν να τους μεταφέρω κάποια απαραίτητα αγαθά, όπως φάρμακα. Είναι και οι δύο σε απομόνωση λόγω ηλικίας και της κατάστασης της υγείας του πατέρα μου. Τηρήσαμε την απόσταση ασφαλείας».

Ωστόσο, γείτονες των γονέων του υφυπουργού προμηθεύουν εδώ και καιρό τα ηλικιωμένο ζεύγος με τα απαραίτητα και ως εκ τούτου το ταξίδι του δεν μπορεί με τίποτα να κριθεί απαραίτητο.