Στον αριθμό των γιατρών και των νοσηλευτών που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό αναφέρθηκε στη χθεσινή του ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα 245 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί από τον ιό και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια και 101 σε αυτοαπομόνωση.

«Οι υγειονομικοί, όπως σας είπα και χθες, είναι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή, εκτίθενται συνέχεια, αναμένονται κρούσματα σε αυτούς» τόνισε ο Τσιόδρας και αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο προφύλαξης που έχει υιοθετηθεί από την Ευρώπη μαζί με τα προστατευτικά μέτρα που οφείλουν να τηρούν.

«Πρέπει να γνωρίζουν και αυτοί, όπως και όλοι μας, ότι κινδυνεύεις να εκτεθείς και στην κοινότητα αν δεν τηρείς τα μέτρα φυσικής απόστασης και κοινωνικής απομάκρυνσης. Πολλά από τα κρούσματα, αφορούσαν και στην πρώτη περίοδο, που είχαν επαφές στην κοινότητα και όταν δεν ήταν ακόμα σε πολλή επαγρύπνηση ο κόσμος για την επαφή στην κοινότητα με κρούσματα του ιού» συμπλήρωσε ο λοιωμο