Αυστηρή προειδοποίηση σε όσους σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τη δουλειά τους ως δικαιολογία για άσκοπες μετακινήσεις, πόσο μάλλον για απαγορευμένες, και στους «συνεργούς» εργοδότες έστειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδιαλιάς.

Όπως ξεκαθάρισε προβλέπεται πρόστιμο 10.500 ευρώ στους εργοδότες που χορηγούν «ψευδείς» βεβαιώσεις μετακίνησης τύπου Α.

Ειδικότερα, ανακοινώνοντας ότι από τις 18:00 σήμερα, Τετάρτη, θα υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι σε διόδια, εθνικούς δρόμους από την ΕΛ.ΑΣ καθώς και σε άλλα σημεία όπως λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, ο κ. Χαρδαλιάς έσπευσε να διευκρινίσει και τι συμβαίνει με ψευδείς βεβαιώσεις εργοδοτών.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι, εφόσον σε περίπτωση ελέγχου αποδειχθεί ότι πολίτης που μετακινείται με βεβαίωση εργοδότη δεν απασχολείται σε αυτόν, θα επιβάλλεται στον εργοδότη το πρόστιμο της προβλεπόμενης κύρωσης περί ανασφάλιστων εργαζομένων (ήτοι 10.500 ευρώ) και στον φέροντα τη βεβαίωση θα ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Ο υπουργός κάλεσε όλες τις εταιρείες να ελέγξουν ξανά τις βεβαιώσεις τύπου «Α» και να αποσύρουν όσες έχουν διατεθεί σε εργαζομένους οι συμβάσεις των οποίων έχουν ανασταλεί και να το πράξουν άμεσα εντός των επομένων 24 ωρών.