Δεκαεπτά ώρες με την είδηση περί εισαγωγής του στην εντατική, η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση.

Οι ειδήσεις δίνονται με το σταγονόμετρο, ακόμη και από τα βρετανικά μέσα, καθώς το μόνο γνωστό μέχρι στιγμής είναι πως χορηγήθηκαν στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας 4 λίτρα οξυγόνο, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει χρειαστεί αναπνευστήρα.

Η πιο πρόσφατη δήλωση έγινε από τον βρετανό υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Μάικλ Γκοβ, ο οποίος αποκάλυψε στο BBC Radio 4 Today ότι ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε υποστήριξη οξυγόνου στο νοσοκομείο αλλά δεν χρειάστηκε αναπνευστήρα.

Μάλιστα ο Μάικλ Γκοβ ανακοίνωσε πως θα παραμείνει σε απομόνωση καθώς μέλος της οικογένειάς του παρουσίασε συμπτώματα

Πάντως τόνισε πως «δεν γνωρίζει» εάν ο πρωθυπουργός έχει διαγνωστεί με πνευμονία.

Αγνόησε τις συμβουλές των γιατρών;

Από την πρώτη στιγμή πάντως ο πρωθυπουργός ήθελε να περάσει το προφίλ του ατρόμητου ηγέτη.

«Έκανα χειραψία με όλον τον κόσμο», και με ασθενείς, είχε δηλώσει στις 3 Μαρτίου περιγράφοντας επίσκεψή του σε νοσοκομείο.

«Ο Μπόρις Τζόνσον αγνόησε όλες τις υγειονομικές οδηγίες», σχολίαζε ο The Independant, όταν ο βρετανός πρωθυπουργός διαγνώσθηκε θετικός στον κοροναϊό στα τέλη του Μαρτίου.

Το ίδιο πάντως αναφέρουν και σήμερα τα βρετανικά μέσα τονίζοντας πως δεν ήθελε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, θέλοντας να το «παίξει» Τσόρτσιλ παρά το γεγονός ότι είχε επίμονο πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή.

Ειδικότερα όπως αποκάλυψαν άτομα από το κοντινό περιβάλλον του Μπόρις Τζόνσον στην Daily Mail, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν αποφασισμένος να μιμηθεί τον πολιτικό του ήρωα, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, και ήταν απρόθυμος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πηγή μάλιστα δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα: «Μην υποτιμάτε την ‘μάτσο’ φύση του πολιτικού κατεστημένου του Westminster. Ο Μπόρις δεν θα ήθελε να φανεί αδύναμος».

Τελικά, ο  Βρετανός πρωθυπουργός υπέκυψε στις συμβουλές των γιατρών του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη συνοδεία των σωματοφυλάκων του.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε μέσα σε δύο ώρες

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον πάλευε επί 10 μέρες με τον κοροναϊό αλλά τελικά δεν μπόρεσε να τον αντιμετωπίσει μόνος του.

Το γεγονός πως, σύμφωνα τουλάχιστον με τα βρετανικά ΜΜΕ, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε μέσα σε δύο ώρες, τόσο ώστε να χρειαστεί να μπει στην Εντατική και να του χορηγηθούν τέσσερα λίτρα οξυγόνο, δείχνει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός ήταν χειρότερα απ’ ό,τι ήθελε η Ντάουνινγκ Στριτ να λέει.