Οργή προκαλεί η είδηση πως πάστορας στην Λουιζιάνα «έσπασε» το μέτρο που είχε βάλει η κυβέρνηση περί απαγόρευσης συναθροίσεων πάνω των 10 ατόμων και τέλεσε λειτουργία με εκαντοντάδες πιστούς.

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 26 πούλμαν συγκεντρώθηκαν μάλιστα έξω από την Life Tabernacle Church στη Λουιζιάνα προκειμένου οι πιστοί να προσευχηθούν, αψηφώντας τα μέτρα του κοροναϊού.

Ο πάστορας, Τόνι Σπελ, παρ΄όλο που διαβεβαίωσε πως όλοι τους τηρούσαν την απόσταση ασφαλείας 2 μέτρων, συνελήφθει καθώς κάλεσε για ακόμη μία φορά τους πιστούς να εκκλησιαστούν.

«Προτίμησαν να έρθουν στην εκκλησία και να προσευχηθούν ως ελεύθεροι άνθρωποι, παρά να ζουν σαν φυλακισμένοι στα σπίτια τους», τόνισε ο Σπελ σε δημοσιογράφους.

Κάνοντας λόγο περί κατάθλιψης και άγχους των ανθρώπων που αναγκάζονται να μένουν σπίτι, διερωτήθηκε «μήπως αυτό είναι χειρότερο από το να μολυνθείς από τον ιό και να πεθάνεις;».

Ο Σπελ συμπλήρωσε πως τόνισε στο κήρυγμά του ότι οι πιστοί δεν έχουν «τίποτα να φοβούνται».

Σημειώνεται  αρχές στη Λουιζιάνα είχαν καταγράψει μέχρι χθες Κυριακή 13.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό και 477 θανάτους.