Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, κατέγραψε 594 νέους θανάτους σε 24 ώρες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των θυμάτων σε 4.159, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της ‘Αντριου Κουόμο.

Σε σύγκριση με τους 630 θανάτους που είχαν καταγραφεί μια ημέρα νωρίτερα, αυτός ο θλιβερός απολογισμός είναι ελαφρώς χαμηλότερος, αλλά «είναι ακόμα πολύ νωρίς» να εξαχθούν συμπεράσματα, πρόσθεσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου.

Ετοιμάζουν νεκροτομεία

Στο μεταξύ, οι πόλεις που δεν έχουν ακόμα δει τα χειρότερα είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο. Στις ΗΠΑ, οι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι δύσκολο να καταγραφεί ακριβώς ο χώρος που είναι διαθέσιμος και μπορεί να λειτουργήσει ως νεκροτομείο.

Πολλές πολιτείες υποβάλλουν σχέδια ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης για έγκριση από κρατικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, αλλά τα συμπεράσματα δεν είναι πάντα ολοκληρωμένα και τα ιδιωτικά νεκροτομεία συχνά δεν περιλαμβάνονται.

Σε γενικές ωστόσο γραμμές, λίγα νεκροτομεία στις ΗΠΑ μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερες από 200 σορούς.

Στην Ουάσιγκτον ένας μονάχα τέτοιος χώρος μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 270 νεκρούς, ενώ το Ντάλας σχεδιάζει να ανοίξει τον επόμενο μήνα ακόμα ένα μεγάλο νεκροτομείο στο πλαίσιο των σχεδίων έκτακτης ανάγκης. Το Σικάγο ήδη έχει δανειστεί ένα επιπλέον ρυμουλκούμενο ψυγείο.

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο 100.000 επιπλέον σάκους για τους νεκρούς, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Air Force Lt. Col., Μίκαελ Άντριου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από