Ένα μεγάλο νοσοκομείο του  Δημόσιου Συστήματος Υγείας  της Βρετανίας (NHS England)  έμεινε χωρίς οξυγόνο για τους ασθενείς του Covid-19 επειδή θεράπευαν ταυτόχρονα πολλούς νοσούντες με κοροναϊό.

Το περιστατικό, το οποίο συνέβη σε νοσοκομείο του Λονδίνου το περασμένο Σαββατοκύριακο, ώθησε τους προϊστάμενους του NHS England να προειδοποιήσουν επειγόντως όλες τις μονάδες του να περιορίσουν τον αριθμό των ατόμων που βάζουν σε μηχανικούς αναπνευστήρες και μηχανές συνεχούς θετικής πίεσης των αεραγωγών (CPAP).

Οι ιθύνοντες ανησύχησαν τόσο πολύ για το τι συνέβη που με επιστολή που απέστειλαν στους υπεύθυνους των νοσοκομείων τη Δευτέρα ενημέρωναν για τον θανάσιμο κίνδυνο που απειλούσε  όλους τους ασθενείς που βασίζονται στο οξυγόνο για να παραμείνουν ζωντανοί.

Το NHS ανέφερε ότι μια ξαφνική αύξηση στους ασθενείς που λαμβάνουν υποστήριξη με αναπνοή λόγω του κοροναϊού, θέτει σε κίνδυνο την παροχή οξυγόνου στο νοσοκομείο, γεγονός που θα μπορούσε να διακόψει την παροχή σε όλους όσους την χρειάζονται για να τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη στους πνεύμονες.

Η πίεση που δέχεται το NHS σε ασθενείς που λαμβάνουν οξυγόνο παρουσιάζει επίσης έναν δεύτερο κίνδυνο για ένα νοσοκομείο – ότι η δεξαμενή αποθήκευσης υγρού οξυγόνου, γνωστή ως εξατμιστής με μόνωση κενού (VIE), θα μπορούσε γρήγορα να καταρρεύσει.

Η προειδοποίηση υπογραμμίζει πως η δραματική πρόσφατη αύξηση της χρήσης των αναπνευστήρων από τις νοσοκομειακές μονάδες και ιδιαίτερα τις μηχανές CPAP, οι οποίες διανέμουν εξαερισμό μέσω μάσκας προσώπου, οδήγησε στους δύο κύριους κινδύνους μιας αιφνίδιας και δυνητικά πολύ σοβαρής έλλειψης οξυγόνου.

Οι μηχανές CPAP περιλαμβάνουν μη επεμβατικό υποβοηθούμενο εξαερισμό, ενώ ένας μηχανικός αναπνευστήρας κάνει όλη τη δουλειά και είναι ιδιαίτερα χρήσιμος όταν ο ασθενής έχει χάσει την ικανότητα να αναπνέει για τον εαυτό του.

Πηγή: theguardian.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από