Ο αριθμός των θανάτων που αποδόθηκαν στην παγκόσμια επιδημία κοροναϊού στο Βέλγιο διπλασιάσθηκε μέσα σε διάστημα τριών ημερών και ξεπέρασε τους 1.000 όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, από αξιωματούχους της υγείας.

Αυτό συνέβη κυρίως εξαιτίας του εκ των υστέρων συνυπολογισμού των θανάτων από κορονοϊό που έχουν επέλθει σε γηροκομεία. Ετσι προσμετρήθηκαν 183 νέοι θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον ιό σε 1.011 ενώ υπάρχουν 15.348 επίσημα καταγεγραμμένες περιπτώσεις από την έναρξη της πανδημίας, δήλωσαν αξιωματούχοι σε ημερήσια συνέντευξη Τύπου.

Ανακοινώσεις

Το «90% των θανάτων αφορούν ανθρώπους άνω των 65 ετών», δήλωσε ο Εμανουέλ Αντρέ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης για την υγεία.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Αντρέ επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός 12χρονου κοριτσιού μεταξύ εκείνων που μολύνθηκαν από τον κοροναϊό.

Το Βέλγιο έχει εισέλθει σε αυτό που οι αρχές αποκολούν «κορύφωση» της πανδημίας και περίπου οι μισές κλίνες εντατικής θεραπείας σε νοσοκομειακές μονάδες σε όλη τη χώρα είναι κατειλημμένες, δήλωσε ο Αντρέ.

Η χώρα έχει επιβάλει παρόμοια καραντίνα και περιοριστικά μέτρα με εκείνα των ευρωπαίων γειτόνων της, με κλειστά εστιατόρια, μπαρ και μη βασικές επιχειρήσεις. Τα σχολεία έχουν ανασταλεί και οι δημόσιες εκδηλώσεις είναι απαγορευμένες.

Το Βέλγιο παραμένει μεταξύ των χωρών που πλήττονται περισσότερο από την Ευρώπη.

Πηγή: macaubusiness.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από