Πρωτόγνωρη δοκιμασία χαρακτήρισε την πανδημία του κοροναϊού ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισημαίνοντας ωστόσο ότι «για να μείνουμε δυνατοί δεν μένουμε σιωπηλοί».

Σταματήστε να κουνάτε το δάχτυλο στο λαό

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουτσούμπας επέρριψε ευθύνες στην ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ που κυβέρνησαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το εθνικό σύστημα υγείας.

«Ποιος έκλεισε νοσοκομεία; Η κυβέρνηση της ΝΔ. Ποιος τα κράτησε κλειστά; Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος μείωνε συνεχώς τα κονδύλια για την Υγεία; Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ποιος τα μείωσε ακόμα περισσότερο; Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας

«Σταματήστε να κουνάτε μονότονα το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης στο λαό. Αφήστε αυτό το ύφος, όπως κάνατε με αφορμή και τις ουρές στις τράπεζες» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας τη λήψη αντεργατικών μέτρων, μέσα στην πανδημία.

Σε καραντίνα συνδικαλισμός και εργασιακά δικαιώματα

«Αυτές τις μέρες βάζετε σε καραντίνα τη συνδικαλιστική δράση μόνο και μόνο για να στηρίξετε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ αντιτάχθηκε στο συνολικό πλαίσιο των κυβερνητικών πακέτων μέτρων για την οικονομία σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει «νέα εργαλεία προς την μεγάλη εργοδοσία για να ποδοπατήσει όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε απομείνει και να απαλλαγεί από χιλιάδες θέσεις εργασίας». Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε το πάγωμα των σχετικών μέτρων.

Υπογράμμισε, δε, πως απαιτείται άμεσα επίταξη ιδιωτικών μονάδων, υποχρεωτική ένταξη γιατρών στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων δομών, επίταξη υλικών, προμήθεια νοσοκομείων με όλα τα αναγκαία μέσα, να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ.

Δώρα σε επιχειρηματίες

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, ο μύθος ότι μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά ιδιωτικός και δημόσιος τομέας έχει ήδη αποκαλυφθεί μπροστά στην τεράστια κερδοσκοπία με τα τεστ, που στερούν και από τον κρατικό σχεδιασμό πολύτιμους πόρους.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση για δώρα σε κλινικάρχες και επιχειρηματικούς ομίλους.

«Ακόμα και τώρα που η αγωνία του λαού κορυφώνεται εσείς επιλέγετε να δώσετε νέα δώρα σε κλινικάρχες, επιχειρηματικούς ομίλους υγείας και δωράκια σε καναλάρχες και εταιρείες εκμετάλλευσης διοδίων», κατήγγειλε.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι η ΕΕ παραμένει «λάκκος των λεόντων», χαρακτηρίζοντας μύθο την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και υποστήριξε ότι το μόνο αισιόδοξο μήνυμα είναι να αποτελέσει η πανδημία την έναρξης μιας ανατρεπτικής πορείας που θα ακολουθήσουν οι λαοί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από