Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, για τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Ο υπουργός τόνισε πως ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα είναι μεγάλος, εξού και θα ήταν πολύ δύσκολο να μην νοσήσουν κάποιοι από αυτούς.

«Έχουμε 100.000 πρόσφυγες που βρίσκονται είτε σε δομές, είτε σε διαμερίσματα, είτε σε ξενοδοχεία. Είναι δεδομένο ότι σε μια κρίση δημόσιας υγείας δε θα μείνουν απ’ έξω».

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως έχουν γίνει τεστ για τον ιό στις στενές επαφές της 22χρονης από το κέντρο φιλοξενίας της Ριτσώνας.

Από τα 63 τεστ, τα 20 επέστρεψαν θετικά στον κοροναϊό και αφορούν μόνο διαμένοντες στη δομή και όχι το προσωπικό που εργάζεται εκεί.

«Πήραμε την απόφαση να κλείσει η δομή για 14 μέρες».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως είναι πολύ σημαντική η συνεργασία των τοπικών αρχών με την κεντρική κυβέρνηση, προκειμένου από κοινού να προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες.

«Είναι σημαντικό οι τοπικοί άρχοντες να προστατεύσουν τον τόπο τους και να βοηθήσουν την κεντρική κυβέρνηση που δίνει μαζί τους τη μεγάλη μάχη».

Από 1 Μαρτίου όσοι πρόσφυγες κα μετανάστες εισήλθαν στη χώρα δεν μεταφέρθηκαν στις μεγάλες δομές φιλοξενίας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης αυτών που βρίσκονται ήδη εκεί.